Јапан, прича о мајстору чаја

У срцу префактуре Шизуока, познатој по узгајању најбољег зеленог чаја у Јапану, налази се породична плантажа Еичи Хонде, познатијег и као Мохеи. Он припада петој генерацији која се тиме бави.

Јапан, прича о мајстору чаја Јапан, прича о мајстору чаја

У подножју легендарне планине Фуџи, Мохеи марљиво бере лишће и обавља деликатан процес његове топлотне обраде на пари, који овом драгоценом сенча чају појачава арому и лековита својства. Мохеи је са својих 36 година већ прошао доста тога. Као млад је напустио свој завичај да би студирао економију у Токију, са јаком жељом да постане члан урбане, предузетничке елите те метрополе. Међутим, његова љубав према земљи и природи преовладава и он се на крају враћа на ободе планине Фуџи, да би се потпуно посветио култури узгајања чаја. Вођен великом радозналошћу према овој култури, он чак усавршава и садо, традиционалну јапанску церемонију служења и испијања чаја. Бити у исто време и узгајивач чаја и практиковати садо, врло је ретка и јединствена појава у данашњем Јапану. 

 

Реприза , 29. октобар у 07:05 и 15:00

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње