Пикси пред меч са Данском: Дошли смо да направимо добар резултат

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси изјавио је пред меч са Данском да су сви у селекцији која је отпутовала у Копенхаген у конкуренцији за тим и да је она дошла тамо да направи добар резултат.

Фудбалска репрезентација Србије допутовала је у Копенхаген где ће сутра играти меч против Данске у другом колу А дивизије Лиге нација.

После ремија са Шпанијом у Београду 0:0, међу играчима постоји умор, али су сви здрави и у конкуренцији за тим.

"Сви играчи који су овде у конкуренцији су за тим, нико се не жали на повреду, то је најбитније. Умор постоји, али је и Данска са Швајцарском играла у истом термину тако да су и они истрошени. Морамо да се прилагодимо и да пробамо да освежимо екипу, најбитније је да добро спавају и да буду спремни за изазов“, рекао је селектор Србије на почетку конференције.

Србија више од три деценије чека на победу против Данске.

“Данска је увек била неугодан и тежак противник и они то показују из циклуса у циклус. Без њих не може да се одигра ни Евро ни Мундијал. Недавно смо одиграли меч који је од изузетне важности био и за њих и за нас с тим што су они били далеко задовољнији. Сутра очекујем утакмицу на истом нивоу. Свака утакмица представља изазов, а ми смо дошли да остваримо добар резултат, али то неће бити лако“, рекао је Драган Стојковић Пикси.

“Само да кажем да се Данска није променила у односу на два месеца раније. Кристијансен и Меле нису ту, али имају играче који их мењају. Не верујем да ће у њиховом саставу бити неких промена у тактици или систему. Мораћемо да будемо 100 одсто спремни да одговоримо на све изазове који су пред нама“, закључио је Пикси.

Страхиња Павловић, један од најискуснијих играча у селекцији причао је са дебитантима пред дуел са Шпанијом.

“Причао сам са неколико новајлија пред меч са Шпанијом. Осетио сам самопоуздање свих момака. Сви су спремни, а и на самој утакици су показали да су спремни за велике изазове у будућности“, Павловић.

субота, 07. септембар 2024.
27° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару