Читај ми!

Терзић: Задовољан сам, припадамо друштву најбољих

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић истакао је после жреба за Лигу шампиона да су црвено-бели задовољни ривалима које су добили.

Фудбалери Црвене звезде играће у Лиги шампиона против Интера, Барселоне, Бенфике, Милана, Јанг бојса, ПСВ Ајндховена, Штутгарта и Монака.

Црвено-бели ће у Београду дочекати Барселону, Бенфику, ПСВ Ајндховен и Штутгарт, док ће гостовати Интеру, Милану, Јанг Бојсу и Монаку. Распоред и сатница одигравања утакмица биће објављени у суботу, 31. августа.

"Доводимо европске величине као што су Барселона, Бенфика, ПСВ и Штутгарт на 'Маракану' и биће то спектакли. Такође, идемо у Берн против Јанг бојса, наших 'дужника', као и у Милано на две утакмице, у Монако. Кога год да смо добили, ја бих био задовољан. Растемо као клуб из године у годину, имамо фантастичне играче, сјајног тренера, синоћ смо показали прави такмичарски фудбал и то да можемо да играмо против сваког. Ово је ниво Лига шампиона, нашим резултатима смо се изборили да будемо овде и нећемо се померити никоме", рекао је Терзић.

Генерални директор Звезде је навео да не жели да се бави калкулацијама када су бодови у питању, као ни финансијама.

"Причали смо о томе колико нам бодова треба, али откад водим клубове или савез, увек идем корак по корак и утакмицу по утакмицу. Прва утакмица је најбитнија, а калкулације су за навијаче и медије. Хоћу да будемо фокусирани и прави у првој утакмици, да одиграмо максимално и победимо. Тек онда ћемо да размишљамо о другом мечу", додао је Терзић.

Први човек црвено-белих је навео да ће увек ићи на победу, без обзира на противника.

"Што се финансија тиче, ту су Марко Петровић и људи из финансија. Што се нас тиче, идемо на победу с ким год да играмо. Сачували смо тим, и данас смо имали много понуда, које смо одбили. Била је понуда од 10 милиона евра из Премијер лиге за Ђигу коју смо одбили, за Хванга, Ендиајеа... Заиста, желимо да сачувамо тим. Ово је прва, историјска сезона у овом формату и желимо да представимо Звезду, Београд и Србију у правом светлу", истакао је генерални директор Црвене звезде.

Терзић је говорио и о прелазном року, који се ближи крају.

"Ми смо одрадили прелазни рок на време. Имамо велики фонд играча и нећемо доводити никог, и надам се да нико сутра до поноћи неће отићи. Са овим тимом улазимо у Лигу шампиона. И пред Боде сам рекао да је ово најбољи тим за ових 10 година колико сам у Звезди, само нам требају две, три недеље да се 'наместимо'. Много је ту нових играча, неки су ровити, нису у 'пику' физичке спреме, али верујем да ћемо после репрезентативне паузе изгледати како треба", рекао је Терзић. Терзић има жељу када је реч о првој утакмици. "Барселона на Маракани", закључио је генерални директор Звезде.

Четврти пут у 21. веку и другу годину заредом Звезда је учесник елитног европског такмичења.

петак, 30. август 2024.
26° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару