Читај ми!

Кадети Србије после велике борбе поражени од Пољака у четвртфиналу Европског првенства

Кадетска репрезентација Пољске савладала је Србију са 3:2 у мечу четвртфинала Европског првенства и пласирала се у полуфинале.

Кадети Србије су у два наврата стизали предност ривала. Трећи пут када је Пољска повела у самом финишу сусрета нису имали снаге и времена да поново изједначе и противник је отишао у полуфинале.

Утакмица је почела лоше за изабранике Александра Луковића, Пољска је повела већ у четвртом минуту када је Јакуб Кржинановски натрчао на лопту коју је претходно одбранио голман Виктор Џодић и послао је у мрежу.

Пољска је боље контролисала игру у првом полувремену, а лако је могло да се деси да се на одмор оде са 1:1, али Михајло Цветковић није искористио одличну прилику у 45. минуту.

Ипак, Србија је изједначила у 51. минуту поготком Вељка Вукојевића после одличног ударца Андреја Петровића. Пољска је вратила вођство у 62. минуту који је изборио и претворио у гол Данијел Миколајевски.

Матија Поповић је имао сјајну шансу за изједначење у 65. минуту, али је није искористио. Нису се поредавали "орлићи", изједначили су у 70. минуту кад је Андреј Суботић после асистенције Никше Делибашића послао лопту у мрежу Пољака.

Деловало је тад да ће меч отићи у продужетак, али да не буде тако, побринуо се Филип Рејчик мајсторијом из слободног ударца у 89. минуту.

Србија је елиминацијом у четвртфиналу континенталног шампионата остала без пласмана на Светско првенство које је на програму у новембру.

уторак, 08. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи