Читај ми!

Манчестер сити добио Премијер лигу на суду: Злоупотребили су доминантну позицију

Фудбалски клуб Манчестер сити саопштио је да је изашао као победник из свог спора са Премијер лигом.

Првак Премијер лиге објавио се саопштење у ком је навео све тачке у којима је победио на суђењу. 

Да подсетимо, судски спор између једног од најбогатијих и најмоћнијих клубова на свету и по многима најјаче националне лиге на планети траје због оптужбе о кршењу 115 тачака финансијског фер-плеја.

"Након објављивања одлуке Арбитражног суда, Манчестер сити се захваљује уваженим члановима Суда на њиховом раду и разматрању и поздравља њихове закључке:

- Клуб је успео у својој тврдњи, пошто су правила о повезаним компанијама проглашена незаконитим, а одлуке Премијер лиге о два спонзорска уговора поништене.

- Суд је утврдио да и оригинална правила о повезаним компанијама и садашња правила (након измена) крше закон о конкуренцији Уједињеног Краљевства и захтеве процедуралне правичности.

- Утврђено је да је Премијер лига злоупотребила доминантну позицију.

- Трибунал је утврдио да су правила неправедна и да је Премијер лига неправедна на начин на који их је применила на клуб.

- Утврђено је да су правила дискриминаторна у свом раду, јер намерно искључују акционарске кредите.

- Поред ових општих закључака о законитости, Суд је поништио одлуке Премијер лиге којима је преиспитана фер тржишна вредност две трансакције које је клуб обавио.

- Суд је оценио да је Премијер лига донела одлуке на процедурално неправедан начин.

- Суд је такође одлучио да је дошло до неоправданог кашњења у процени Премијер лиге фер тржишне вредности две спонзорске трансакције клуба, што је довело до тога да је Премијер лига прекршила своја правила.

Уз све ово, вреди подсетити да ова правна победа Манчестер ситија није стриктно директно повезана са 115 оптужби за које је оптужен за кршење финансијског фер-плеја, иако такође треба да се напомене да су многе оптужбе везане за спонзорство", стоји у саопштењу.

понедељак, 07. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи