Читај ми!

Газета дело спорт: Влаховићу недостаје луцидности, зашто не решава утакмице?

Етаблирани италијански спортски лист "Газета дело спорт" посветио је пажњу учинку и игри Душана Влаховића, за ког се истиче како не уме да пресуди дуеле, иако је у успону форме.

Српски нападач Душан Влаховић је против Каљарија у Серији А постигао пети погодак у претходна три меча. Два гола је уписао против Ђенове у првенству и Лајпцига у Лиги шампиона.

Нападач Јувентуса је нагло подигао форму после голгетерске кризе. На утакмици са Каљаријем је затресао мрежу из пенала, а могао је да донесе и сва три бода "старој дами" да је погодио "зицер" после интервенције голмана Симонеа Скуфета.

"Газета дело спорт" се бавила изостанком пресудних погодака за победе Јувентуса у Влаховићевој игри. Текст је насловљен са "Зашто Влаховић не пресуђује утакмице? Све бројке у успонима и падовима".

"Сензационална пропуштена прилика против Каљарија поново отвара дебату о центарфору Јувеа: седам голова у девет утакмица, истина, али и недостатак јасноће у одлучујућим тренуцима. Шта је иза тога?

Трећи узастопни меч са постигнутим голом није пријатан као остали. Душан Влаховић је имао још једну партију са два гола пред собом, после оних против Ђенове и Лајпцига, али је овога пута против Каљарија сензационално промашио гол са неколико метара. Пенал за 1:0 није био довољан за сва три бода Јувеу и да он поново дође у центар пажње као најбољи играч на терену: то полако, али сигурно постаје као строги закон за нападача, који има успоне и падове у постизању голова. Али, у случају Србина може постојати и отежавајући фактор везан за емоционално вођење меча: Јувеовој 'деветки' понекад недостаје луцидности, пропуштајући прилику која би могла да постави коначан резултат.

Бројчано гледано, Влаховићева сезона је објективно позитивна. Србин је до сада постигао седам голова у девет утакмица (такође је уписао асистенцију) одржавајући просек између Серије А и Лиге шампиона од једног гола на сваких 108 минута. После компликованог првог периода, у којем се често сусретао са Тијагом Мотом, Душан је почео да проналази конзистентност учинка и ефикасност у гол-зони. Одлучујући клик била је измена на полувремену против Наполија: емотивни шок који је успео да преокрене са пет голова у три утакмице. Последњим поводом против Каљарија, међутим, бројке не говоре целу причу.

Грешка Влаховића, очи у очи са Скафетом, у мечу против Каљарија носи пресудну тежину дуела. Узвраћај играчу који се бори да пронађе праву равнотежу да би се сматрао гарантом. Граница луцидности је веома очигледна и вероватно се повећава са тренутним стањем екипе, у којој - са Миликом ван терена још око три месеца - нема другог центарфора који може да му омогући да дође до даха. Тако је Душан за неколико сати од хероја вечери Лиге шампиона (где је објективно потрошио много физичке и менталне енергије) постао један од најгорих у лиги.

Током репрезентативне паузе апсолутно ће морати да ради на грешкама да би се побољшао: Душан ће моћи да тренира у блиском контакту са Тијагом Мотом и његовим сарадницима. За разлику од септембарске паузе, у којој је играч тражио од селектора да га не зове ради решавања приватног породичног питања, овог пута позив из Србије није стигао. Није неуспех, већ још један услов за опоравак и рад на терену. Влаховић жели ускоро да постане поузданији него што је био до сада: зна да би било тако мора више да ради са тимом, а не на головима", пише у тексту.

понедељак, 07. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи