Душан Зрнић

Што пролазим - Mузика и текст: Ана Бојић Мрђен, Аранжман: Aлександар Филиповић

Душан Зрнић је поп-рок певач који је своју музичку каријеру започео још 2004. године када је у певачком реалитy шоу "Идол" у великој конкуренцији од три хиљаде пријављених кандидата, освојио високо треће место.

На фестивалу Беовизија 2005. у финалу осваја 12. место.Исте године наступа на ,,Пјесми Медитерана 2005" у Будви, као и на фестивалу ,,Sunflower music festival 2005" који се одржава у Зрењанину.

У дуету са Даницом Карић снимио је насловну песму ,,Сада знам", за прву српску сапуницу под насловом ,,Јелена". Године 2008. наступа на фестивалу ,,Марко Поло фест" на Корчули где са песмом ,,Бомба" осваја прво место стручног жирија као и награду за најбољи аранжман. Наступао је и на фестивалу ,,Сунчане скале 2008" у Херцег Новом у Црној Гори, у вечери ,,Нове звезде".

Године 2009. учествује на фестивалу ,,Беовизија 2009". У финалу заузима 6. место, са песмом ,,Твоје друго име је грех", а исте године се појављује и на фестивалу ,,Пјесма Медитерана 2009" у Будви.

Последње 4 године, члан је ,,Блах Блах" бенда из Београда, са којим наступа по најпознатијим клубовима широм Србије и екс Југославије.

Ана Бојић Мрђен

Ана Бојић Мрђен рођена је 1982. године у Врбасу. Након завршене средње музичку школу „Исидор Бајић" у Новом Саду, уписује Академију уметности, такође у Новом Саду.

Финалиста је такмичења 3К ДУР, сарађивала је са Жељком Јоксимовићем као пратећи вокал, а 2005. године наступа на Беовизији као чланица групе Лулу.

Наступала је широм Европе, а поред извођачке праксе има и композиторско искуство. Освојила је треће место на фестивалу „Први аплауз" у Бања Луци, 2008. године.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара