Кристина Савић

За тебе живим - Музика: Војкан Борисављевић, Текст: Владан Савић, Аранжман: UW team

Рођена је 14.08.1975. у Ваљеву, где је завршила нижу и средњу музићку школу. 1995. примљена је на клавирски одсек Академије у Новом Саду, у класи проф. Кемала Гекића. Године 2000. је дипломирала на овом одсеку у класи проф. Ирис Кобал, као један од најбољих студената генерације.

Током музичког школовања бавила се певањем радећи са многим бендовима, да би 1998. постала стални члан пратећег бенда Здравка Чолића, у својству пратећег вокала. Исте године почиње да ради у Позоришту на Теразијама, као солиста хора, где је и данас стално запослена. Гостовала је на албумима многих наших уметника (Драгољуб Ђуричић, Владан Вучковић-Паја, Здравко Чолић, Драган Стојнић, Ван Гог...). Свој први самостални албум издала је 1999. за ПГП РТС.

У мају 2005.објавила је и други албум под називом ''Острво снова'' за издавачку кућу ''City records''.

Током последњих неколико година окренута је углавном раду у Позоришту на Теразијама, где је остварила значајне солистичке улоге, међу којима и главну женску улогу у мјузиклу „Грк Зорба", затим у представама: „Под сјајем звезда", „Продуценти", „Како разумети Србе"...

У периоду од 2009. до 2012. наступала је са Иваном Босиљчићем на његовим музичко-поетским вечерима више од 100 пута у земљи и иностранству.

Године 2009. била је гост групи Ван Гог у Београдској арени.

Војкан Борисављевић

Војкан Борисављевић је рођен у Зрењанину 1947. године. У Београду је завршио гимназију, студирао на Филозофском факултету, а музичко образовање стекао у београдским школама „Др Војислав Вучковић" и „Станковић", као и на приватним студијама у Паризу. Уметничким радом активно се бави од 1965. године, па све до одласка у пензију 2006. године. Свој радни век провео је као слободан уметник у оквиру Удружења композитора Србије. Музички сарадник и уредник ТВ Београда постаје 1968. године. Био је члан више музичких удружења и комисија за културу.

Компонује музику за позориште (Мистер Долар, Грк Зорба...), филм (Лајање на звезде, Смрт господина Голуже ...), ТВ серије (Више од игре, Сиви дом, Бела лађа...), мјузикле (Цигани лете у небо, Бриљантин...), као и за популарне и дечије песме, затим инструменталне композиције и аранжмане. Сарађивао је са бројним домаћим извођачима и музичарима из региона.

Као диригент сaрађивао је са Симфонијским оркестром, Хором и Џез оркестром РТС-а, Београдском филхармонијом, Гудачким оркестром „Београдски солисти", чији је оснивач и уметнички руководилац. У позоришту на Теразијама у сталном је ангажману, где је дириговао извођења више од 1000 представа на матичној сцени.

Добитник је бројних награда на музичким, позоришним и филмским фестивалима у земљи и иностранству.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара