Александра Дабић

Савршен крај - Музика, текст и аранжман: Добривоје Марић Чарли

Рођена је у Скопљу 17.9.1986, живела је на Косову и Метохији, у Урошевцу. После рата дошла је са породицом у Лесковац, а 2005. на студије у Београд где живи и ради већ 7 година.

Свирала је флауту у нижој музичкој и ишла на соло певање у нижој и средњој музичкој школи "Станислав Бинички "у Лесковцу. У Београду је завршила 2. и 3. годину средње музичке школе "Војислав Вучковић" где је имала и упоредни клавир. Свира и гитару. Завршила је гимназију. Дипломирала на Филолошком факултету у Београду на Одсеку за француски језик и књижевност. Воли језике, бави се спортом. Активно ради са бендом већ 5 година. Музика јој је страст и љубав. Вредно ради на новим песмама које су у поп маниру, а већ је снимила песму "Фалиш ми проклето" коју су урадили Бане Опачић и Огњан Оги Радивојевић. Друге две које ћу ускоро представити јавности су урадили Андреј Јакшић и Марко Кон.

Учествовала је на многим певачким такмичењима (разна школска такмичења, финале шоу-програма ТВ Пинк "Нико као ја", 2003.год , "Фолк таленти Реномеа" 4. место 2009. у Бијељини, Битеф караоке, 2011, прво место у Београду). На такмичењу "Први глас Србије", 2011. године, освојила је 4. место.

Добривоје Марић

Добривоје Марић је рођен 1968. године у Панчеву. Свира гитару и први пут се појавио на музичкој сцени као члан групе Мали рај, када учествује на Месаму 1994. године. Један је од оснивача групе Трн у оку, која је за време свог постојања издала два албума: први у издању Мат продукције, 1995. године, и други у издању ПГП-а, 1997. године, под именом „Као некада".

Последњих петнаест година успешно се бави компоновањем, аранжирањем и писањем текстова у народној музици. Као аутор је срађивао са бројним извођачима народне музике (Снежана Ђуришић, Маринко Роквић, Гордана Лазаревић, Дарко Лазић, Јелена Костов...).

Забавном музиком почео је да се бави сарађујући са младим певачем Миланом Бујаковићем, а песма „Савршен крај", његово је прво самостално ауторско дело. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара