Феми Кути одушевио Београђане на Калемегдану

Један од најпопуларнијих афричких музичара Феми Кути одржао је синоћ с македонском филхармонијом спектакуларан концерт у Доњем граду Београдске тврђаве, Калемегдану.

Славни нигеријски мултиинструменталиста Феми Кути, син легендарног Феле Кутија, одржао је незаборавни концерт у подножију калемегданске тврђаве.

Овог пута изузетно цењеног музичара у светским оквирима пратила је Македонска филхармонија под управом диригента Емина Џијана.

Скоро 15.000 људи уживало је синоћ у овом бесплатном концерту чија продукција је била на светском нивоу.

Афро ритмови које је произвело скоро 80 музичара на сцени натерали су већину посетилаца на плесни максимум.

Добар део публике у овом музичком спектаклу чиниле су породице па су се најмлађи изузетно проводили док су са Кутијем пљеском држаали ритам.

Секретарка за културу Града Београда Ивона Јевтић оценила је да је синоћни концерт представљао спајање неспојивог - краља „афричког бита и македонске филхармоније, па је на бини било безмало 70 музичара“, саопштено је из Управе Града.

„Феми Кути је направио изузетак и током своје напорне турнеје издвојио време да се нађе у Београду и обрадује овдашњу публику. Ово је свакако још једна одлична прилика за промоцију Београда, односно свега што наш град нуди на културном плану, али је веома важно и за туризам“, истакла је Јевтићева.

Градска секретарка додала је да је ово био први у низу бесплатних концерата које ће град организовати, истакавши да култура није привилегија, већ је намењена свим грађанима, што је један од разлога због којих ће бити организовано још оваквих концерата.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи