Завршен „Си денс“, тродневни аудио-визуелни спектакл на скривеном бисеру Јадрана

Уз колосалан сценски наступ апсолутног лидера светске електронске сцене Паула Калкбренера, спуштена је завеса на пето јубиларно издање фестивала „Си денс“. Током три ноћи и дана кроз фестивалске капије на скривеном бисеру јадранске обале Буљарица у Будви, прошло је преко 47 хиљада посетилаца из готово 30 земаља света! Слављеничко издање фестивала остаће упамћено по сјајним концертима и високоенергетским журкама које су атмосферу на тиркизној обали довеле до тачке кључања.

Завршен „Си денс“, тродневни аудио-визуелни спектакл на скривеном бисеру Јадрана Завршен „Си денс“, тродневни аудио-визуелни спектакл на скривеном бисеру Јадрана

Част да наступи првог дана и отвори фестивал имао је један од највећих светских музичких продуцената, легендарни Нил Роџерс са својим бендом „Шик“, који су  један за другим ређали репертоар неких од највећих хитова у историји популарне музике, који је Нил продуцирао за свој бенд, али и за неке од највећих светских звезда као што су Дејвид Боуви, Мадона, „Дафт панк“ и бројни други.

Након овог историјског концерта, наступио је и белгијски хитмејкер Лост фриквенсиз који је за „Си денс“ рекао да је његов „омиљени и најбољи фестивал на свету“!

Публику су сутрадан до врхунца довели и Димитри Вегас и Лајк Мајк, који су приредили најлуђу журку „Си денса“ до сада, а затим наставили да се проводе на фестивалу до самог затварања капија.

Грчко-белгијски дуо, у потпуности је пренео на „Си денс“ атмосферу „Тумороуленда“. Један од тренутака који ће остати упамћен је и онај када је овај славни двојац позвао са главне бине обожаваоце да баце своје мајице у ваздух, што је разгаљена публика са одушевљењем прихватила.

Прилику да затвори друго вече имала је техно краљица Нина Кравиц која није остала равнодушна пред јединственом локацијом морског издања бине „Ноу слип“, назвавши је невероватно лепом и фантастичном.

Финалну ноћ обележио је берлински маг Паул Калкбренер који је пред препуном главном бином показао зашто је један од најбољих светских продуцената данашњице и како су његови стадионски наступи уживо подигли целу електронску сцену на један нови ниво.

На „Си денс“ је Калкбренер донео и нови албум, премијерно на Балкану, а нови хитови у комбинацији са химнама као што су Sky and Sand или Aaron, покренули су публику која је до максимума испунила колосални плато испред главне бине, а Калкбренера на крају наступа испратила уз овације.

Једнако енергично било је и на наступу рок звезде нове генерације Алис Мертон, чији је велики хит No Roots освојио целу планету, а пред чије извођење је замолила публику да оставе телефоне и певају са њом!

Атмосфера је била усијана и док су се низали хитови Lash Out и Hit The Ground Running, а публика у Црној Гори имала је прилику и да премијерно чује њен нови сингл који излази следеће недеље.

Хорско певање присутних дирнуло је и легенде регионалне рок сцене, састав „Бајага и Инструктори“, који су ређали антологијске нумере, али и материјал са новог албума.

Грозница суботње вечери на Главној бини „Адико“ под покровитељством Туристичке организације Будве започета је уз сет ди џеја Лада Раичковића и настављена уз увек аутентичног и оригиналног Рамба Амадеуса, који је пред oбожаваоцима извео највеће хитове, попут Балкан бој и Урбано, само урбано.

Част да затвори главну бину ове године имао је Марко Настић, а традиционално, цео фестивал „Си денс“ затворен је на фамозној бини „Ноу слип“, где је овогодишње финале изнео фуриозни техно херој Дакс Џеј, познат по завршним наступима на највећим музичким догађајима.

Светски позната бина „Ноу слип“, која је са „Егзита“ дошла на Јадран и овог лета, у суботу је наставила у маниру претходне две вечери кад је била препуна од почетка ноћи до раних јутарњих часова.

Осим чувеног Британца на крају, селекција финалне ноћи била је фокусирана на домаћа и регионална имена као што су Лаг, Александар Грум, Моносахарид, Форест пипол, Шугар лоби, Ана РС и ТЗ проџект, који су и сами доживели магични призор са бине смештене на само метар од мора, у којем је одраз излазећег сунца створио призоре који ће се дуго препричавати.

 

„Ноу слип“ – Београд

„Ноу слип“ од ове године има и свој фестивал у Београду, а од 16. до 18. новембра у непрекидном 48-часовном програму на неколико градских локација наступаће бројни извођачи.

За аудио-визелни спектакл била је задужена моћна техничка продукција са главних бина фестивала „Егзит“, а расположена публика се уз право летње време током вечери проводила на разним бинама.

Велико финале летње сезоне било је и на другим фестивалским бинама смештеним уз море, те су на бини ТДИ наступали Лаки Ди, Марк Фанк, Рошке, Вил и Вош, Дроп департмент и Диволи и Маркворд, док је бина „Хуавеи сајлент денс“ у суботу поново пожелела добродошлицу екипи коју чине Диртy, Мр. Фанатик и Милан Ковачевић.

Током дневног програма сви посетиоци су могли да уживају у музичком програму обојеним врелим латино ритмовима, тик уз тиркизно море и шум таласа.

Вечито разиграну поставу са бине „Аква вива латино“ и овај пут чинили су МЦ Ћома, Баила кон Ћома, ДЈ Сеша и Самбакинхас.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи