Маестро Суђић пред „Ноћ музике“: „Кармина Бурана“ повезује оне који иду на „Егзит“ и оне који иду у Гучу

Симфонијски оркестар и Хор РТС-а, под диригентском палицом маестра Бојана Суђића, извешће вечерас на стадиону „Ташмајдан“ сценску кантату „Кармина Бурана“ Карла Орфа, у оквиру манифестације „Ноћ музике“.

„Ми смо у последњих 365 већ четврти пут на Ташмајдану, пред препуним стадионим, четврти пут пред вишемилионским аудиторијумом пред малим екранима и показује се да је то веома потребно Србији, музика се веома добро популаризује.

Посебно ове године везујемо ту магију за Карла Орфа и Кармина Бурану која очигледно најбоље комуницира са публиком од свих дела класичне музике. Кармина Бурана повезује како наше верне слушаоце који долазе на наше концерте, тако и оне који долазе и на Егзит и у Гучу, а тако није само код нас већ и у целом свету.

Нама је заиста велика част што смо у стању да овако једно озбиљно и захтевно дело држимо на нашем репертоару континуирано, а то пре свега захваљујући нашим сјајним ансамблима музичке продукције РТС-а“, рекао је пред концерт маестро Бојан Суђић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи