„Кармина Бурана“ сутра под отвореним небом

Симфонијски оркестар, Хор, Дечји хор и Колибри РТС, Академски хор „Обилић“, уз солисте, сопрана Александру Јовановић, тенора Александра Толимира и баритона Драгутина Матића, под диригентском палицом маестра Бојана Суђића извешће сутра на Стадиону „Ташмајдан“ сценску кантату „Кармина Бурана“ Карла Орфа, у оквиру манифестације „Ноћ музике“. Улаз на концерт је бесплатан!

Једно од најизвођенијих дела класичне музике настало је на основу заборављене рукописне збирке од преко 200 песама с краја 12. и почетка 13. века, пронађене у баварском манастиру Бенедиктбурен, недалеко од Минхена.

Кармина Бурана је инспирисана поезијом путујућих студената и младих свештеника о њиховој свакодневици – љубави, религији, односу према природи.

Орф је према тим стиховима компоновао дело за троје вокалних солиста, велики мешовити хор и симфонијски оркестар.

Слике тог времена, једноставност и животни ритам учинили су је занимљивом свим узрастима, љубитељима опере и поп музике широм света, а сасвим је сигурно да ће и гости београдске „Ноћи музике“ уживати у њеном извођењу.

Будући да је улаз на концерт бесплатан, апелује се на посетиоце да на време заузму своје место.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи