„Кал“, „Дуо модерато“, Еми Драгои... у славу Шабана Бајрамовића

Еми Драгои, „Кал“, Нино Адемовић, „Спритус мовенс“, „Дуо модерато“, „Трубачи Жарка Стаменковића“ и „Рогнан хорноркестер“ оживеће својом музиком легенду о Шабану Бајрамовићу 7. и 8. августа у оквиру програма „Нишвила“.

У склопу програма „Пријатељи Шабану“ на бини „Ривер“ која се налази у Амфитеатру поред нишког кеја, 7. августа наступиће састав „Спиритус мовенс“.

Реч је о ауторском пројекту познатог гитаристе, траженог студијског музичара, композитора и аранжера Владана Вучковића Паје који је недавно објавио 9. студијски албум My Familу Songs.

Након њих на позорницу ће изаћи оркестар који предводи румунски виртоуз на хармоници Еми Драгои.

Иако је већ у то време важио за мајстора румунског фолклора, Еми Драгои је са 20 година уписао клавир на на академији „Бил Еванс“, када и почиње његова интернационална музичка каријера.

За крај вечери остављен је наступ Нина Адемовица који ће се представити са својим оркестром.

Адемовић је запамћен је и по сарадњи управо са Шабаном Бајрамовићем којем је био дугогодишњи аранжер.

Дан касније 8. августа на кеју код споменика Шабану Бајрамовићу у програму који је базиран на ворлд мјузику, наступиће београдски „Дуо модерато“, овога пута појачан са још неколико пријатеља музичара.

Пред публику ће потом изаћи етаблирани урбани ромски бенд „Кал“ чији су стил западни критичари назвали „Рок'Н'Рома", а након њих и традиционални „Трубачки оркестар Жарка Стаменковића“ и на крају градски дувачки оркестар из Салтдала у Норвешкој „Рогнан хорноркестeр“ који на репертоару има и латино и џез стандарде али и обраде норвешких традиционалних песама, као и њихову комбинацију са џезом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи