Свечано отворене „Тешњарске вечери“

„Тешњарске вечери“, летњи фестивал који се приређује већ 32. годину, синоћ је свечано отворен у Ваљеву. Трајаће наредних девет дана. Много је различитих програма који посебном атмосфером привлаче велики број посетилаца из Ваљева и региона.

Концертом „Амадеус бенда“ на летњој сцени пред Домом културе званично су почеле ваљевске „Тешњарске вечери“.

Неколико хиљада Ваљеваца и њихових гостију присуствовало је овом музичком догађају али и другим пратећим садржајима летњег фестивала у граду на Колубари.

„Тешњарске вечери“ отворио је најмлађи доктор медицинских наука у Ваљевској болници Душан Ружичић, кардиолог, који се определио да живи и ради у свом граду.

„Надам се да ћете уживати у овом разноврсном и богатом програму бар онолико колико ћу ја у њему уживати. А обзиром на то да сви ишчекујемо први концерт који је на реду а у нади да ћемо се што мање виђати на мом радном месту а што више на оваквим манифестацијама, желим вам пријатан провод“, рекао је Ружичић.

У неколико првих година сва дешавања била су у Тешњару, старој чаршији из 19. века, а потом се прешло и на супротну обалу Колубаре, у шетачку зону Ваљеваца. Најатрактивније место свакако је Летња позорница на Колубари и пред Домом културе, резервисана за велике концерте.

„На четири локације сваке вечери пет до шест различитих програма са концертима потпуно различитих врста музике преко позоришних представа, разних пратећих програма и других садржаја, сваке вечери у Ваљево доводе најмање пет до 10 хиљада посетилаца. Дешава се да људи, дакле, пошто је то увек првог викенда августа, узимају годишње одморе да би били у  Ваљеву са својим пријатељима и својом родбином ако живе у иностранству“, истакао јe председник Савета „Тешњарских вечери“ Весељко Bелушевић.

Добра атмосфера прати и почетак овогодишњих „Тешњарских вечери“, увек добро посећеног летњег фестивала Ваљеваца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи