Питер Марфи слави јубилеј „Баухауса“ у Београду

Легендарни музичар Питер Марфи одржаће концерт 9. новембра у дворани „Американа“ Дома омладине Београда, у оквиру светске турнеје под називом "40 Years of Bauhaus Ryby Celebration Feat. David J".

Некадашњи фронтмен „Баухауса“ најавио је да ће му се на турнеји којом прославља 40 година култног бенда придружити као гост његов суоснивач, басиста Дејвид Џеј. На концертима ће Мaрфи и Дејвид Џеј изводити у целости утицајни деби албум бенда In the Flat Field (1980), уз додатак других „Баухаусових“ класика.

Основан у Енглеској 1978. године, пионир пост-панка бенд „Баухаус“ исклесао је јединствени музички кутак комбинујући минимализам, арт рок и мрачни глам рок, уз велику дозу сопственог ескпериментализма, оригиналности и духа. 

Питер Марфи, Дејвид Џеј, гитариста Данијел Аш и бубњар Кевин Хаскинс пробили су се хитом Bela Lugosi's Dead 1979. године, уследио је деби In the Flat Field (1980), а затим албуми Mask (1981), The Sky's Gone Out (1982) и Burning From the Inside (1983). 

„Баухаус“ се распао почетком осамдесетих, да би се повремено кратко окупљао (пети албум Go Away White објављен је 2008. године), али је њихово дело остало изузетно утицајано, настављајући да одзвања деценијама касније. 

Улазница за београдски концерт кошта 2.400 динара на благајни ДОБ-а, односно преко мреже „Евентим“, а може да се купи од 1. августа. 

Улазница која подразумева дружење са извођачима (Meet & greet) кошта 6.000 динара. Њихов број је врло ограничен и могу се искључиво купити у седишту „Лонг плеја“ (Мајке Јевросиме 42, стан 19, Београд) радним данима од 11 до 17, почев од 1. августа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи