„Егзит“ већ на 90.000 посетилаца, Френч Монтана и Зиги Марли одушевили публику

Други дан 18. „Егзита“ обележили су наступи Зигија Марлија који је донео ванвременске хитове "Love Is My Religion", One Love", "Is This Love" и Френч Монтане који је публику довео до кључања уз хитове "Unforgettable" и "Famous". У „Денс арени“ историјски трочасовни наступ Масеа Плекса. Бину „Фјужн“ запалили су „Ајри Еф-Ем“ и „Ниплпипл“.

„Егзит“ већ на 90.000 посетилаца, Френч Монтана и Зиги Марли одушевили публику „Егзит“ већ на 90.000 посетилаца, Френч Монтана и Зиги Марли одушевили публику

Завршено је и друго, изузетно успешно вече 18. „Егзита“ на којем се до сада окупило првих 90.000 посетилаца, а у наредне две ноћи посета ће бити још већа за укупну бројку од око 200.000 посетилаца из свих делова света.

И камп фестивала на „дунавској Копакабани“ је готово достигао свој пун капацитет, а интерационална атмосфера пулсирала је улицама Новог Сада, док су се дуж кеја према мосту Дуга могле видети праве реке људи како полако иду ка величанственој Петроварадинској тврђави.

Љубитељи врсних музичара, али и добре забаве, обилазили су тек неке од више од 40 бина и зона дуж „Егзита“, а синоћ је на главној бини засијала јамајчанска икона, добитник осам Гремија и престолонаследник највеће реге династије, Зиги Марли.

На главну бину фестивала Зиги је донео ванвременске хитове као што су Love Is My Religion, One Love, Is This Love и Rebellion Rises. Након њега је сцену преузео један од најбољих репера нове генерације Френч Монтана и на одушевљење публике приредио потпуно еклектичан наступ уз своје највеће хитове Unforgettable, Famous, али и добро познате нумере попут „Нирванине“ Smells Like Teen Spirit, Gucci Gang од Лил' Пампа и планетарно популарне Авићијеве нумере Wake Me Up.

Главна бина била је пуна до самог свитања, а прво је Бурак Јетер довео публику до тачке кључања уз мегапопуларну песму Tuseday, док је у завршници сцену заузео млади британски хитмејкер, тренутно у највећем успону на светској поп и денс сцени, чији хитови стижу на радијске листе на сваких неколико месеци, Јакс Џоунс.

Спонзор првог сунчаног зрака овог викенда у Денс аерни није био нико до електронски генијалац Масео Плекс, који је синоћ показао историјски сет од три сата, што су пре њега у Арени добили још само Лоран Гарније, Џеф Милс, Свен Фет и наравно Соломун и Диксон.

Савршен интро за његов сет пружили су берлински херој Родхад, као и икона електронске музике Карл Крејг, те Марко Настић, Филип Xави и Владимир Аћић. Бину Ноу слип Нови Сад синоћ је водио респектабилни њујоршки колектив „Банкер“ где су наступали Мајк Сервито, Тин Ман, Ерик Клотије, Ерика, Брyан Касениц и Патрик Расел, те наша међународно призната композиторка Светлана Мараш.

Адико фјужн бину запалили су „Ајри Еф-Ем“ и увек одлични „Ниплпипл“, док је Експлозив био потпуно блокиран за време наступа панк атракције „Кокни риџектс“ и хардкор икона „Медбол“.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи