У част титуле најбољег европског фестивала, „Егзит“ спрема још спектакуларнији изглед бина!

Спектакуларни снимци и фотографије комплетно редизајниране МТС Денс арене са прошлогодишњег фестивала „Егзит“ обишли су свет, а ове године додатно је подигнута лествица и у продукцији Главне бине!

У част титуле најбољег европског фестивала, „Егзит“ спрема још спектакуларнији изглед бина! У част титуле најбољег европског фестивала, „Егзит“ спрема још спектакуларнији изглед бина!

У духу незадрживих промена на светској фестивалској сцени, „Егзит" ће ове године на Главној бини приказати досад најобимнију продукцију уз мноштво ЛЕД екрана, најновијих расветних уређеја и сценских ефеката, док ће и већ импресивна Арена добити нови, још спектакуларнији изглед.

Сва та опрема, заједно са осталим бинама у Нови Сад стиже у преко 20 шлепера опреме, после чега се претовара у мања доставна возила и преноси на тврђаву етапно и под стриктним надзором уз логистику која се планира месецима унапред, док сама реализација уместо уобичајених неколико дана на отвореним просторима, у случају „Егзита“ траје чак пет недеља свакодневног рада у сменама.

Са овогодишњим дизајном, бинска конструкција МТС Денс арене широка је чак 59 и висока 18 метара, са крилима која су ове године подигнута за још три метра у односу на прошлу годину.

Цела конструкција носи досад рекордних 1142 ЛЕД панела спојених у атрактиван сценски распоред који преплићу специјално израђени рамови са 468 ЛЕД туба нове генерације, што је за чак три пута више него прошле године.

Након што су ове године већ наступали на догађајима као што су чувени електронски фестивали „Aвејкенингс“, „Тајм ворп“ или „Капа фјучер“, на „Егзит“ и ове године долази чувени визуелни студио "DubLab" из Лисабона, чији ви-џеј тим већ недељама уназад спрема специјалне видео-материјале.

И ове године, чувени и беспрекорни звук на Арени носи изузетно фамозни систем "Meyer MILO" са 110 звучних кутија, а спектакл ће и ове године употпунити седам најсавременијих ласера нове генерације уз сочива која пружају невероватно прецизну дефиницију слике уз максималну безбедност за вид.

Уз сценске извођаче са тачкама које увек остављају без даха и плесача и плесачица који увек атмосферу доведу до усијања, ове године су и специјални ефекти попут нове пиротехнике, бројних хејзера, машина за суви лед и ЦО2, добили значајно појачањe.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи