„И после свега“ – провокативни нови сингл групе „Човек без слуха“

Панк-рок бенд „Човек без слуха“ објавио је данас провокативни аутобиографски сингл и спот „И после свега“, као најаву новог албума којег ће на јесен објавити на це-деу промотерска кућа „Лонг плеј“.

„И после свега“ – провокативни нови сингл групе „Човек без слуха“ „И после свега“ – провокативни нови сингл групе „Човек без слуха“

„Песма је настала једног дана када сам се коначно пробудио из јако ружног сна који је заузео добар комад мог живота. Познато је да су моје песме махом аутобиографске, а овог пута нисам хтео да се пуно бавим метафорама, већ да јасним ставом и једноставним речима станем иза и проговорим у име свих оних који су доживели да им се доброта обије о главу“, каже певач и гитариста групе „Човек без слуха“ Мики Радојевић.

Порука песме је да „свемир чак и после нечијег најгорег животног сценарија брине о равнотежи међу звездама“, а Радојевић признаје да је реч одје*и „сама по себи мало шкакљива“, али истиче да наш језик „због скромног фонда речи прилично ограничава песнике, који некад једноставно бивају принуђени да се сналазе како би погодили центар мете“.

„С друге стране, у време када 24 сата дневно на јавним фреквенцијама гледамо ријалити програме и непрекидни репертоар псовки какав ни кочијаш не би измислио, назвати 'одје*и' псовком – најблаже речено, било би лицемерје“, истиче Радојевић.

У мору спотова који се ослањају на комбинацију црних позадина, неонског светла и стробоскопа, бенд „Човек без слуха“ (који чине и бубњар Владимир Лазаревић Луне, басиста Миодраг Здравковић Микица и гитариста Сава Мировић) хтео је да визуелни идентитет првог најавног сингла за нови албум, буде пун колорита и да спот доследно испрати текст песме, за шта се сам Радојевић побринуо као сценариста и редитељ.

У споту се појављују пријатељи бенда, глумац Златко Ракоњац (Анђели 3), музички менаџер Драган Новичић (насилник из недавно објављеног „И-плејевог“ спота Шамарчина) и млада академска сликарка Ивана Милентијевић.

Радојевић истиче да не постоји довољно велико хвала за ово троје људи: „Драган је велики љубитељ ММА спортова, из прве руке зна како изгледају 'опасни момци', и савршено је одиграо своју улогу. Златко, невиђени фан панк-рока, је после преслушавања песме изјавио да већ види себе у споту и дошао је на сет спреман да дâ целог себе, те нам је својим искуством и умећем пуно помогао. Ивана је заблистала у пуном сјају. Тражили смо природно лепу девојку која изгледа одмерено и културно, а нашли смо неоткривени глумачки таленат“.

За продукцију, монтажу и камеру спота био је задужен Рале Петровић и видео-продукција RAX MEDIA, за камеру Зоран Лазаревић, а шминку је радила Оља Радојевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи