Ненад Поповић домаћин 58. Сабора трубача у Гучи

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић биће Домаћин 58. Сабора трубача у Гучи, једногласна је одлука Саборског одбора ове традиционалне манифестације која дуже од пола века окупља љубитеље трубе и туристе из целог света. Сабор у Гучи ће трајати од 9. до 12 августа, а министар Поповић ће га отворити заједно са руским амбасадором у Србији Александром Чепурином.

Најављено је да ће Сабор, по традицији, бити отворен код Споменика трубачу у центру Гуче, уз интонирање химне Са Овчара и Каблара и подизање саборске заставе, док ће на главној позорници на стадиону програм трајати три дана.

У петак, 10. августа, планирани су концерт победника 57. Сабора, наступ Дејана Петровића и његовог Биг бенда, као и традиционални поноћни концерт финалиста овогодиšњег Сабора.

Финално такмичење најбоље пласираних сениора из предтакмичарских центара биће одржано у суботу, 11. августа (почиње у 20 часова) , а последњег дана Сабора је такмичење мајстора трубе за овогодиšњу титулу шампион Гуче.

Последње вечери планирани су и концерти шампиона Гуче Екрема Мамутовића и Саше Крстића, као и мајстора трубе Дејана Лазаревића и Бобана Марковића.

Још неких детаља о предстојећем Сабору чуће се и 9. јула на конференцији за штампу у Музеју трубе у Гучи коју ће одржати домаћин сабора Ненад Поповић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи