„Дед Кенедиз“ 4. јула у Београду!

Култни пунк бенд, „Дед Кенедиз“, наступиће 4. јула на базенима „11. април“, а као предгрупе ће свирати београдски бендови „Трње“ и „Погонбгд“.

„Дед Кенедиз“ су без сумње један од најпопуларнијих и најутицајнијих панк бендова са краја седамдесетих и почетка осамдесетих година.

Окупили су се 1978. године у Сан Франциску, када се певач Џело Биафра јавио на оглас Ист Беј Реја у музичком часопису. Квалитет и енергија бенда били су брзо препознати и екипа је наредне године издала свој први сингл California Über Alles.

Већ од тог првог сингла, који је био директна критика тадашњем гувернеру Калифорније, било је јасно да су „Дед Кенедиз“ бенд који ће дићи велику прашину својом музиком.

Провокативни текстови и још провокативнији наступи били су разлози за веома контроверзних реакција јавности. Упркос бројним проблемима које су (очекивано) имали са представницима власти и појединих удружења, као и чињеници да је на њиховим концертима увек било појачано присуство „органа реда“, бенду је популарност код публике нагло расла.

Након бројних концерата у различитим андерграунд просторима у САД као и Канади, крајем 1980. године бенд одлази и на британску, а затим и светску турнеју.

У периоду до 1986. издали су четири студијска албума, а затим решили да распусте бенд и крену свако својим путем.

На срећу бројних обожавалаца широм света, бенд је ипак решио да 2001. године настави са радом, али без Биафре.

„Требало је те године само да се мало дружимо са обожаваоцима, да гостујемо на неким свиркама“, присећа се Ист Беј Реј тог поновног окупљања: „Али испоставило се да је интересовање публике било заиста невероватно и за нас неочекивано, упркос томе што су ту била само три оригинална члана. Тада смо схватили да је музика ипак већа од појединаца.“

На челу бенда се од тада променило неколико певача, али „Дед Кенедиз" ни у једном тренутку нису губили на снази. Напротив, успешни концерти широм света, наступи на бројним познатим фестивалима и реакције неких нових генерација панкера, говоре о томе да овај бенд итекако има шта да каже и да понуди.

Обожаваоци на концерту на базенима „11. април“ могу да очекују хитове из целокупног опуса бенда, од California Über Alles и Holiday In Cambodia до Kill The Poor и Police Truck.

Оно што је најважније, сви који 4. јула дођу на овај концерт могу да очекују пуно праве панк енергије коју су „Дед Кенедиз“, упркос годинама и променама кроз које су прошли, несумњиво сачували.

Као предгрупе наступиће београдски бендови „Трње“ и „Погонбгд“.

Улазнице за концерт по цени од 2.300 динара могу се купити онлајн на сајту, као и на свим продајним местима „Евентима“. На дан концерта улазнице ће, по истој цени, бити доступне и на благајни базена „11.април“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи