Спот за „Лутку која каже не“ уочи мини-турнеје Гилета и „Меџик буша“

Рок музичар Срђан Гојковић Гиле и бенд „Меџик буш“ објавили су спот „Лутка која каже не“, уочи концерата под именом „Ретко свиране песме“ 24. фебруара у новосадској „Фабрици“, 3. марта у панчевачком „Купеу“ и 9. марта у дворани „Американа“ Дома омладине Београда.

„Бенд 'Влада, Гиле, Пико и Шваба' је одсвирао само неколико концерата и нисмо стигли да песму Лутка која каже не уживо ни разрадимо. Тако да је ово сада некако подсетник, али и апдејт за неке нове генерације које и не знају ту песму. Нова песма за нову публику“, објашњава Гојковић.

Песму Лутка која каже не, обраду хита La Poupée qui fait non (1966), француског шансоњера Мишела Полнарефа, Гојковић је снимио са Владом Дивљаном на првом и једином албуму супергрупе „Влада, Гиле, Пико и Шваба“ 1991. године.

Спот документује тренутак када је јесенас Гојковић поново извео песму са „Меџик бушом“ у ДОБ-у, на хуманитарном концерту групе „Ева Браун“ за прикупљања средстава за помоћ оболелима од Дишенове мишићне дистрофије. Аудио-продукцију спота радио је Дамјан Дашић, видео-монтажу Владимир Јевтић, а сниматељи су Ђорђе Макарић и Владимир Курчубић-Јоја. 

„Извели смо тада Лутку на предлог 'Меџик буша', пошто су то они већ раније свирали, а мени је то било супер. Песму су прилично верно скинули, али су додали своју усвираност и енергичност. Звуче одлично, а нарочито добро певају уживо. То је последица тога што свирају 'Битлсе', где је вишегласно певање врло битно. Волим 'Битлсе', 'Бич бојсе' и бендове који слажу гласове“, каже Гојковић.

Наставши на темељу култног 'Битлс' трибјут бенда „Бестбит“, „Меџик буш“ је прошле године објавио дебитантски албум First..., а тренутно га чине гитаристи Дамјан Дашић и Марко Ћалић, бубњар Владимир Јевтић и басиста Иван Станковић.

На концертима 24. фебруара у Новом Саду, 3. марта у Панчеву и 9. марта у ДОБ-у, Гиле и „Меџик буш“ ће свирати његове песме из филмова Како је пропао рокенрол и Црни бомбардер, из сарадње са Владом Дивљаном, неке соло песме, као и оне „Електричног оргазма“ које су ретко или никад нису одсвиране уживо.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи