Доминација Марса и Ламара, вече разочарања за Џеј-Зија

Амерички певач Бруно Марс доминирао је на вечери доделе Гремија, одневши кући награде у три од четири главне категорије. Репер Кендрик Ламар награђен је за најбољи музички спот, док Џеј-Зи, упркос улози фаворита, није освојио ниједну од главних награда.

Гремије у три од четири главне категорије на синоћној додели музичких награда – за најбољи албум године (24К меџик), снимак године за главну нумеру и песму године That's What I Like – освојио је певач Бруно Марс.

Осим тога, Марс је однео још три Гремија, па је са шест музичких награда апсолутни победник вечери.

Примивши награду за најбољи албум, Марс се присетио када је са 15 година певао туристима и уживао гледајући људе из читавог света како играју заједно.

„Све што сам желео да постигнем овим албумом, управо је то. Ове песме су написане само ради уживања“, рекао је популарни музичар који је до сада освојио 11 Гремија.

Кендрик Ламар награђен је за најбољи музички видео-спот за нумеру Humble, а освојио је Гремије и у четири реп категорије.

Ламар је заједно са Боном Воксом из "U2" отворио церемонију извођењем своје песме XXX, једне од нумера са албума DAMN, која говори о убиствима црнаца у САД.

Џеј-Зи, који је у вече ушао са девет номинација, није освојио ниједан Греми у главним категоријама.

Гремије за најбољи поп албум и извођење поп нумере освојио је Ед Ширан за албум Divide и песму Shape of You.

За најбољи рок албум проглашен је A Deeper Understanding групе The War On Drugs.

Једина добитница (од главних категорија) на овогодишњој додели Гремија била је Алесија Кара, која је добила награду за најбољег младог уметника.

Беле руже, подршка жртвама злостављања

Уметници су на црвеном тепиху носили беле руже, у знак солидарности са организацијом „Време је истекло“ (Time's Up), која пружа правну и финансијску помоћ жртвама сексуалног узнемиравања.

Текстописац Дајен Ворен, која је 15. пут номинована за ову награду, није носила ружу већ беле рукавице на којима пише – „девојка“ и „моћ“, преноси АП.

Како се наводи, већина звезда које су се појавиле на црвеном тепиху носила је црну гардеробу.

Греми награде додељене су синоћ у Њујорку, први пут након 15 година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи