Распродат концерт Иве Погорелића са Симфонијским оркестром РТС-а

За само три сата распродате су све карте за дуго очекивани концерт Иве Погорелића са Симфонијским оркестром РТС-а, 16. децембра.

Серију јубиларних концерата поводом 80. годишњице рада Симфонијски оркестар РТС-а са маестром Бојаном Суђићем заокружиће наступом у Великој сали Коларчеве народне задужбине са солистом Ивом Погорелићем.

Знаменити пијаниста је током интензивне концертне каријере наступао у готово свим престижним концертним дворанама света, солистички и са водећим светским оркестрима као што су Берлинска филхармонија, Бостонски симфонијски оркестар, Чикашки симфонијски оркестар, Бечка филхармонија, Филаделфијски оркестар, Филхармонијски оркестар из Лос Анђелеса, Филхармонијски оркестар „Тонхале“, Лондонски симфонијски оркестар...

Ексклузивно снима за „Дојче грамофон“, који је 2015. године објавио 14 компакт дискова са комплетним снимцима овог уметника који су забележени у периоду од 1981. до 1998. године.

На концерту са Симфонијским оркестром РТС-а 16. децембра 2017, Погорелић ће извести Концерт за клавир и оркестар број 2, у Еф-молу, опус 21 Фредерика Шопена, једно од дела које је већ 40 година у континуитету на репертоару овог уметника.

Шопенов други клавирски концерт, Погорелић је иначе снимио за „Дојче грамофон“ 1983. године са Симфонијским оркестром Чикага под управом Клаудија Абада, и ова интерпретација је сматра канонском.

Београдска публика ће на децембарском концерту имати прилику да га у Погорелићевој интерпретацији први пут чује уживо. Једини наступ са оркестром у Београду, Погорелић је имао пре 30 година, 1987, када је извео Концерт за клавир и Оркестар број 1, у Бе-молу, Петра Иљича Чајковског, са здруженим оркестрима Радио-телевизије Загреб и Радио-телевизије Београд, под управом Владимира Крањчевића у дворани Центра „Сава“, а поводом 50 година тадашњег Симфонијског оркестра РТБ.

Поред Шопеновог концерта на програму је и Симфонија из Новог света Антоњина Дворжака, једно од најпопуларнијих дела симфонијског репертоара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи