Марко Луис представља спот „Цвеће цафнало“ и најављује концерте

Четврта песма са другог солистичког албума Марка Луиса која је добила спот је „Цвеће цафнало“, нумерa коју је снимио са Влатком Стефановским. Све цењенији музичар овим клипом уједно најављује и концерте у Београду, Новом Саду и Сарајеву под називом "Beskraj Tour by Barcaffe".

Спот за песму Цвеће цафнало, који је снимљен у филмском стилу, посвећен је борби против насиља над женама, теми која је врло актуелна на свим друштвеним пољима. Марко Луис заједно са Драганом Јереминовим осмислио је сценарио за спот, а Јереминов потписује и режију, камеру и монтажу.

У споту се појављује познати српски глумац Драган Петровић Пеле и млада перспективна глумица Ива Илинчић.

„Веома ми је драго што сам имао прилику да сарађујем са Пелетом и Ивом као и чињеницом да ћемо овим спотом да подигнемо свест људи да је насиље над женама врло присутно и да треба да обратимо пажњу на то. Када сам видео кампању под називом Није свако дело уметничко дело добио сам идеју да контактирам Аутномни женски центар и да заједно са њима пошаљемо поруку јавности“, каже Марко Луис.

Композиција Цвеће цафнало иначе је инспирисана истоименом Мокрањчевом 12. руковети коју је првобитно обрадио Марков отац Љубиша Стојановић Луис 1985. године.

Марко Луис је према мотивима очеве интерпретације обновио дух ове песме и тиме продужио њен век. Влатко Стефановски је својим гитарским умећем и енергијом допринео да песма достигне једну посебну димензију. Синергија ова два уметника се осећа кроз целу песму.

Спот уједно најављује почетак Маркове концертне турнеје под називом Beskraj Tour by Barcaffe. Марко први пут одржава солистичке концерте у Београду (Дом oмладине Београда) 30. новембра, у Новом Саду (Firchie Think Tank Studio) 8. децембра и у Сарајеву (Критерион) 22. децембра.

„Не могу да опишем колико сам срећан да ћу наступати у ова три дивна града и певати песме са претходног албума Shine on Me и са новог издања. Албум Бескрај је дошао до великог броја пратилаца у региону и ова три града су тек почетак моје регионалне турнеје. Следе Подговрица, Ниш, Бања Лука, Загреб, Љубљана и више“, најавио је Марко и додао да ће на сваком концерту имати госте изненађења са којима ће делити енергију са публиком.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи