Бет Харт 11. новембра у Београду

Рок и блуз певачица Бет Харт наступиће први пут у каријери 11. новембра у Београду, на концерту на којем ће промовисати најновији албум "Fire On The Floor", али и извести старе хитове и блуз обраде по којима је постала позната.

Певачица, коју је својевремено Блуз магазин назвао „највећом женском рок звездом“, представиће у оквиру нове турнеје у Хали спортова на Новом Београду албум за који је сама рекла да је „поприлично добар“.

У дводеценијској каријери наступала је соло, али и са краљевима гитаре, попут Џоа Бонамасе, Џефа Бека и Слеша. Снимила је 10 албума, била номинована за награду Греми 2014. за албум Seesaw, и двапут, 2014. и 2015. за Блуз музичку награду.

Њен јединствен глас магазин Тајмс описао је као „изузетан“, а Гардијан је изрекао хвалоспев о њеним „дрским, промишљеним и гневним“ наступима.

Пред ову турнеју, Бет Харт је обећала да ће задовољити и оне који је највише воле у блуз издању, али и оне који су жељни добре рокенрол свирке.

„Направићемо микс... Мислим да је досадно када је цео концерт 'хард' или обрнуто, када је све лагано“, рекла је.

Бет Харт је рођена у Лос Анђелесу 1972. године, и како је сама рекла, музика је постала део њеног живота и пре него што је постала свесна себе. Ова свестрана уметница, осим што пева и пише песме, свира клавир, гитару, чело, бас гитару и перкусије.

Први албум Immortal издала је 1996, али је пажњу јавности привукла 1999. синглом LA Song (Out of This Town), након чега јој је каријера кренула узлазном путањом.

Прави процват доживела је 2015. године, са албумом Better Than Home који је одмах по изласку стигао до првог места „Ajтјунс блуз листе“ и доспео на четврто место најбољих албума године часописа Мођо. То јој је најпре отворило врата клубова, а након тога и великих концертних дворана широм света.

Прошле године у октобру уследио је албум Fire On The Floor, а тема која обједињује његових 12 нумера, који ће дан после Загреба уживо моћи да чују и поклоници музике у Београду, према речима Хартове, врста је ескапизма који прати најтежа времена.

„Још смо били у конфузној фази када се ради о том албуму (Better Than Home), и знала сам да морам да направим још један. Рад на Better Than Home био је тако болан, јер је један од продуцената, Мајкл Стивенс, умирао од рака. Било је веома емотивно писати и снимати тај албум. Желела сам да се песме за Fire On The Floor изнедре стварно брзо“, појаснила је Бет Харт.

Позвала је продуцента Оливера Либера, који је у свом студију окупио групу сачињену од гитариста Мајкла Ландауа и Вадија Вочела, басисте Брајана Алена, бубњара Рикија Мароте, пијанисте Џима Кокса, акустичног гитаристе Дина Паркса и оргуљаша Ајвана Невила.

Ова екипа је, према речима Хартове, за три дана снимила 16 песама, али је на крају пробрала 12 нумера, које су одраз еклектичних утицаја младе Бет Харт, која је инспирацију црпла од госпела, соула и класике, до земљотресног рокенрола „Саундгардена“.

Како су најавили организатори, интересовање за београдски концерт Бет Харт је огромно, те је планирани капацитет у новобеоградској Хали спортова проширен за још 350 места. Карте, по цени од 2.900 динара (партер) и 3.400 (трибине), могу се купити на свим продајним местима Евентима и на www.scnovibeograd.rs и www.eventim.rs.

Као што је најављено, Бет Харт ће се на концерту у Београду, који почиње у 20 часова, придружити и један од најбољих блуз и рок састава у Србији – „Тексас флад“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи