Ник Кејв одушевио публику у Арени

Аустралијски музичар Ник Кејв одржао је концерт за памћење са својим бендом "The Bad Seeds" у препуној Београдској арени.

Са каријером дугом 34 године, Ник Кејв заједно са својим бендом, инспирише невероватну оданост својих фанова, чиме може да се похвали неколицина његових колега. Зато не чуди што је Арена била распродата и што су најудаљенија места била попуњена.

Бенд "The Bad Seeds" звучао је невероватно док је елегантно прелазио са нежних на френетичне ритмове, док је Кејв својом појавом и гласом хипнотисао све присутне.

Аустралијска звезда је концерт отворила седећи на столици, али је већи део концерта провео са својим обожаваоцима, додирујући руке обожавалаца у првими редовима. Тражио је од њих да тапшу, певају и што је најважније поделе емоције из песама.

Већи део сет листе, чиниле су нумере са новог албума Skeleton Tree, који је настао у периоду када је Кејв изгубио сина.

Jesus alone, Magneto, Girl in Amber, I Need You, Skeleton Tree, смењивале су се једна са другом. Са друге стране, нумере као што су Higgs Boson Blues, From Her to Eternity, донеле су френетични ритам и изненађење.

„Рекао сам вам да ће ова публика бити невероватна“, узвикнуо је свом бенду Ник Кејв у једном моменту.

Публика је заједно са Кејвом певала нумере The Ship Song и Jubilee Street, а посебан тренутак на концерту настаје за време извођења нумере Into My Arms.

„Хвала вам много, прелепи сте. Хвала Београде“, понављао је музичар.

После неколико минута енергичног аплаудирања, Кејв се вратио на сцену са својим бендом и велико финале концерта почело је нумером Weeping Song.

Тада се Кејв још више приближио публици, ишетавши са главног дела бине. Препуна Арена је без даха пратила сваки Кејвов знак, певајући заједно са њим.

Песмом Push the Sky Away, Кејв је публику позвао да му се придружи на бини и педесетак људи искористило је прилику да одушевљено игра са славним музичарем.

После 150 минута, Кејв је завршио концерт.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи