Велики повратак Шанаје Твејн

Канадска кантауторка Шанаја Твејн направила је изузетно дугу паузу између албума "Up!" и новог који је добио назив "Now". Након 15 година кантри звезда својим гласом специфичне боје подсећа публику на златне године своје каријере, али и тријумфално најављује борбу за превласт на терену кантри попа.

Велики повратак Шанаје Твејн Велики повратак Шанаје Твејн

На преласку у нови миленијум певала је о Бреду Питу (That Don't Impress Me Much), критиковала конзументски начин живота (Ka-Ching!), налазила се на листама најлепших певачица. Има пет Гремија, три узастопна албума са дијамантским тиражом и више од 100 милиона продатих албума.

После 15-годишње паузе, низа животних искушења, укључујући и развод и здравствене проблеме, Шанаја Твејн представља пети студијски албум.

Песме са издања названог Now (Сада) славна Канађанка није само отпевала, већ их је и написала, продуцирала и учествовала у другим пословима у студију.

У разговору за магазин Ентертејнмент викли истакла је да је спремна да свој рад представи обожаваоцима и да се песмама у потпуности посветила.

Певачица се 2004. године повукла с музичке сцене у свој дом у Швајцарској, а у својој аутобиографији 2011. је као разлог за тај потез навела слабљење гласа.

Када је болест погодила и њен говорни апарат, консултовала се са стручњацима који су открили лезије на њеним гласницама и дијагностиковали дисфонију која се приписује Лајмској болести.

Шанаја се 2012. године вратила концертима, а сада каже да је повећала опсег свог гласа.

˜„Открила сам неке ствари у свом гласу за које нисам ни знала да постоје. Нисам их открила раније јер нисам морала. Компензујући оно што нисам могла да изведем, случајно сам открила нове елементе свог гласа. Висок је као и пре, али сада могу да изводим и ниже тонове“, прича Твејнова и додаје да је то било врло пријатно откриће.

Кантауторка је истакла да једва чека да чује реакције обожавалаца, да сазна које су им песме омиљене и да ли су се пронашли у некој од њих.

Признала је да након развода од супруга, који јој је био дугогодишњи сарадник, није знала где да почне у снимању и да јој је за нови албум била потребна велика храброст. Одлучила се на сарадњу са продуцентима попут Џејка Гослинга који је познат по раду са Едом Шираном и групом "One Direction".

„Нисам хтела да се ограничавам. Када пишем не слушам музику на радију, али мој 16-годишњи син Ејжа у својој соби стално нешто снима. Тренутно му је најдража електронска денс музика тако да ти звуци увек допиру из његове собе. То је неминовно утицало и на моје уво“, објашњава певачица порекло модернијих тенденција у новим песмама.

На омоту албума Now Шанаја носи рукавице са леопард шаром, што је нека врста подсећања на гардеробу коју је носила у споту за песму That Don't Impress Me Much из 1997. године. Коментаришући колико је тај стилски трик био намеран, певачица је открила да њен тим уопште није планирао да то буде тема, али да се избор одлично уклопио.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи