„Београд воли осамдесете“, концерт победника „Бунт рок фестивала“

Као финална програмска целина петоделног културолошког пројекта „Београд воли осамдесете“, који је овог лета реализовао „Божидарац“, за Београђане и госте престонице ће последњег дана септембра, од 21 сат, бити уприличен још један бесплатан вечерњи културни програм: Концерт досадашњих победника „Бунт рок фестивала“ – првог телевизијског такмичарског фестивала демо-бендова.

Млади аутори и извођачи, подсетиће да итекако заслужују епитет „чувара ватре осамдесетих“, истовремено презентујући и сопствена стваралачка решења и изведбе.

Младим саставима је данас тешко да дођу до публике и вођен и тим изазовом „Божидарац“ се труди као јавна установа да помогне новим ствараоцима рок музике да изграде своју публику.

Тако ће публика, осим обрада музичких хитова из претпоследње декаде прошлог века, чути и како ауторски/уметнички размишљају, стварају и звуче чланови демо-бендова нашег доба, лауреати „Бунт рок фестивала“ РТС- а.

На концерту ће наступити групе: „Вива вопс“, „Кора бенд“ и „Емпати соул проџект“.

Датум одржавања овог програма није изабран случајно – концерт је званично уврштен међу 520 разноврсних уметничких програма који ће бити реализовани управо 30. септембра у 100 земаља света, у оквиру највећег светског уметничког покрета „ Сто хиљада песника/музичара/уметника за промене“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи