Ђовани Гвиди и Емил Паризиjен на Београдском џез фестивалу

Ђовани Гвиди из Италије и Емил Паризијен из Француске наступиће 28. октобра у београдском Дому омладине у оквиру програма 33. Београдског џез фестивала.

„Ђовани Гвиди инферно квинтет“ нови је пројекат сјајног пијанисте Ђованија Гвидија, који више није само највећи таленат италијанског џеза, него проверено велико име у европским размерама.

Као долазећу звезду смо га упознали на Београдском џез фестивалу 2010. у квинтету славног Енрика Раве, а прошле године је његов албум проглашен за најбољи у Италији, у анкети тамошњег најважнијег часописа „Музика џез“.

Нови састав који ће представити на Београдском џез фестивалу ове године, доноси изузетну „космичку“ визију џеза, кроз атрактивну сарадњу са истакнутим саксофонистом Франческом Беарцатијем.

„Квартет Емила Паризијена“ предводи бриљантни саксофониста, носилац највећих признања у француском и европском џезу.

Паризијен је добитник награде „При Ђанго Рајнхард“ за 2012, најбољи џез музичар Француске за 2014. (Victories du Јаzz), као и најбољи инострани инструменталиста по мишљењу немачке џез критике 2016. (ЕCHO Jazz).

Емил Паризиjен оригинални је представник нове европске еклектичне школе, која се инспирише како џез традицијом, тако и савременим музичким поп формама. После изузетног гостујућег наступа са Венсаном Перанијем на Београдском џез фестивалу прошле године, сад први пут у Србији представља своју ауторску музику.

На 33. Београдском џез фестивалу, под слоганом „Џез визије“, од 26. до 30. октобра наступиће низ најважнијих савремених имена светског џеза, међу којима су и Џошуа Редман, Дони Мекаслин, Марк Рибо и „Јанг Филаделфијанс“ из Америке, као и Јан Лундгрен, Јакоб Бро, Маријус Несет, те Матс Ејлертсен са групом „Рубикон“ из скандинавских земаља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи