Нова сезона концерата „Џез за Џ“ у Дому омладине

Дом омладине Београда наставља концепт упознавања публике за савременом београдском џез сценом, који је започет 2013. године, кроз серијал бесплатних концерата „Џез за Џ“.

Једном недељно, у редовном термину суботом од 13 часова, посетиоци ће имати прилику да чују најбоље најмлађе домаће џез извођаче: Милоша Чоловића и његов трио 9. септембра (Клуб ДОБ), као и „КК Трио“ Ксеније Кочетове 23. септембра (Клуб ДОБ), те нашу истакнуту певачицу Ирену Благојевић са саставом, у специјалном програму посвећеном стогодишњици рођења Еле Фицџералд, 30. септембра (сала „Американа“).

Милош Чоловић спада у најталентованије младе џез музичаре у нашој земљи, а у његово умеће са контрабасом уверили су се у посетиоци Београдског џез фестивала – ово је јединствена прилика да га поново видимо на сцени, на којој ће нам представити свој нови програм управо пред дужи одлазак на даље школовање у иностранство, што је још једна потврда изузетног Чоловићевог талента.

Катарина Кочетова такође је позната нашој публици са наступа у Дому омладине Београда, посебно у пратећем програму Београдског џез фестивала, а овог пута ће нам представити своја најновија креативна размишљања кроз састав „КК Трио“ – њен лирски стил плени пажњу и сваки пут доводи више публике, те са правом можемо тврдити да се и у овом случају ради о изузетном таленту који тек ступа на бину. 

Катарина је ученица џез одсека СМШ „Станковић“, на којем је Милош овог лета матурирао, и који је био полазна тачка у каријери многих наших данас афирмисаних џез уметника.

Са музичком школом „Станковић“ Дом омладине Београда већ годинама остварује успешну сарадњу, представљајући наше најбоље младе џез таленте публици Београдског џез фестивала, али и у оквиру многих других програмских садржаја током године.

У складу са мотом овогодишњег Београдског џез фестивала – „Џез визије“, програм нове серије бесплатних концерата „Џез за Џ" постављен је по сличном принципу: уводимо вас у велику фестивалску авантуру 33. БЏФ, која следи од 26. до 30. октобра, доводећи најновије, свеже снаге наше джез сцене, које нуде поглед у будућност те музике.

Сам фестивал представиће велика савремена имена, као што су Џошуа Редман, Дони Мекаслин, Марк Рибо, Јан Лундгрен, Матс Еилертсен и други, а вама остаје да се на „Џез за Џ“ концертима  још једном сами уверите како су овдашњи ствараоци и музичари на трагу свих важних светских збивања, те да не заостају за својим младим светским колегама.

Поред одржавања пажње јавности о делатности Београдског џез фестивала и неговања постојеће публике, овај циклус концерата има за циљ и стварање нове џез публике, потенцијалних нових посетилаца БЏФ, нарочито међу младима.

Зато смо за крај овогодишњег циклуса припремили јединствену атракцију као део светске прославе стогодишњице од рођења Еле Фицџералд, једне од највеличанственијих џез певачица свих времена – бесплатан концерт у њену част извешће 30. септембра (13 часова) једна од наших најбољих интерпретаторки Елиног опуса, Ирена Благојевић са бендом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи