„Звијезда мога сна“, нова песма из „кухиње“ Нена Белана и „Фјуменса“

На овогодишњем јубиларном 20. издању „Вечери далматинске шансоне“ Нено Белан и „Фјуменси“ представили су нови сингл „Звијезда мога сна“, који ове недеље добија и анимирани спот.

Текст песме изворно је написан за позоришну представу Виљама Шекспира Сан летње ноћи, а у том контексту ауторка текста Маријана Нола каже да песма говори о забрањеној љубави и истрајности да се за њу бори, о љубави која је јача од свих забрана и препрека.

„У тексту сам одмах препознао општу и још универзалнију поруку о ванвремености сваке праве љубави, па сам у том смеру претворио текст у нову структуру примерену мом поп изразу. У музичком смислу инспирисала ме је америчка нежнија кантри-рок форма с вишегласним певањем, на трагу примера 'Иглса', али с обавезном снажном дозом медитеранског уплива, својственом и карактеристичном за мој музички опус“, истакао је Белан.

У Белановом данашњем поп приказу песме та тема добија његову карактеристичну ванвременску ноту – он подиже љубав изнад овог света, изнад времена и простора. Као човек слободе Белан не познаје забране и стоји као изазивач свих могућих препрека.

Звијезда мога сна засијала је у споту београдске уметнице Анамарије Вартабедијан, која је у марту месецу у Београду и прошлог месеца у Ријеци изложбом Јер је песма део нас обележила десет година фотографисања и пријатељства с Неном Беланом и „Фјуменсима“, а универзалним је симболима у споту ликовно илустровала вечну тему љубави, али и своје уверење да љубав човека чини истинитијим, буднијим и бољим.

Музику и продукцију потписује Нено Белан, а текст Маријана Нола. Песма је снимљена у студију „Гаража“ у Ријеци, а уз Нена Белана за снимање је заслужан и Ведран Крижан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи