Спремите се за нову сезону директних преноса опера у „Синеплексу“

Шесту годину заредом, љубитељи опере ће моћи да уживају у директним преносима опера из „Метрополитена“ у сезони 2017/2018 у биоскопу „Синеплекс Ушће“, која почиње 7. октобра.

„Мет уживо“ у високој резолуцији је награђивани серијал који репертоар њујоршке опере „Mетрополитен“ директно преноси у више од 2.000 биоскопских дворана, у 70 земаља, широм света.

Нова сезона директних преноса обухвата 10 наслова и почиње преносом нове поставке Белинијеве Норме са једним од водећих сопрана у свету Сондром Радвановски у насловној улози.

Поред Белинијеве опере, нова извођења у сезони 2017/2018 имаће Пучинијева опера Тоска која стиже у јануару наредне године и Моцартова опера Тако чине све коју ће публика слушати 31. марта.

Шеста сезона директних преноса у Србији 18. новембра доноси прво извођење опере Анђео уништења композитора Томаса Адеса, док ће се сезона завршити 28. априла наредне године са премијером опере Жила Маснеа Пепељуга.

Премијеру у високој резолуцији имаће ретко извођена Росинијева Семирамида са фантастичним скупом бел канто звезда који 10. марта предводи Анђела Мид у насловној улози, као и Вердијева опера Лујза Милер са Соњом Јончевом и Пјотром Бечалом која је на репертоару 14. априла.

У оквиру нове сезоне директних преноса, 14. октобра ове године, биће изведена и Моцартова бајка Чаробна фрула, прво остварење које је приказано уживо из оперске куће „Метрополитен“ у високој резолуцији на биоскопским платнима широм света.

Боеми, најизвођенија опера у историји „Метролитена“, враћа се на сцену 24. фебруара у класичној продукцији Франка Зефирелија и Соњом Јончевом у једној од водећих улога.

У новој сезони, љубитељи опере ће имати прилике да уживају и у Доницетијевој комичној опери Љубавни напитак 10. фебруара.

Ко се одлучи за сезону у целости, цена улазнице износи 1.000 динара по извођењу, а куповином карата за четири или више извођења у сезони остварује се право на снижену цену карте од 1.300 динара.

Појединачне карте су у продаји по цени од 1.500 динара по представи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи