Читај ми!

Чешкање у Риму: Третман од 45 минута само 39 евра

У Риму је отворена прва "grattineria", односно место на коме вас чешкају 45 минута по цени од 39 евра. Овај бизнис постао је познат захваљујући „Tик-току“ где су власници „Чешкарнице" (буквалан превод италијанске речи “grattineria“) написали: „Престаните да малтретирате пријатеље да вас чешкају, дођите код нас, и ваше је само да се опустите".

Чешкање може да буде лагано, уз коришћење само врхова прстију или ноктију, зависи од тога – шта ко воли. Чешкање је за многе права опсесија и свако од нас је бар једном у животу затражио од партнера или пријатеља да га чешкају.

„Пипидипи“ је име салона у коме можете да наручите и платите чешкање што представља нови бизнис у Италији.

Користећи методу ASMR (Autonomous Aensory Aeridian Response) коју је довео до перфекције, Американац Крејг Ричард, професор биофармацеутских наука на Универзитету Шенандоа, „Пидипиди“ однедавно нуди Римљанима на неколико места у граду, у зони Пирамиде, Пињето и Поликлинико, искуство које је тражено до те мере, да су отворили и летњи простор у кантри клубу „Сан Фелиће Ћирћео“.

Тако је експлодирала такозвана манија чешкања, са толико резервација да се чека на ред након пријаве путем формулара на сајту.  

И, мада су отворили први салон у мају ове године, друштвене мреже су им донеле огромну популарност. Људи поклањају пријатељима сесију чешкања, која такође може да буде у пару са партнером или најбољом пријатељицом или пријатељем.

Чешкање, и ништа вишe

Иако смо у последње време навикли на разне трендове који постају уносни бизниси, „чешкарница“ озбиљно и успешно ради већ три месеца, а на сајту јасно пише да нико ко мисли да се овде ради о нечем другом, већ само о чешкању, није добро дошао.

„Молимо вас да се односите према нашим радницима са поштовањем. Ми смо професионалци којима је посао да вас релаксирају чешкањем и ничим другим. Користимо иновативну и релаксирајућу методу која смањује стрес и анксиозност, опушта мишиће и побољшава циркулацију. Чешкање побољшава и добар сан“, наводе у „чешкарници“.

Метод ASMR се дели у две категорије: физичку и психолошку. Физичка подразумева најеженост, осећај таласа на глави, врату и кичми, док се на психолошком нивоу осећа еуфоричност, смиреност, срећа, опуштеност и поспаност.

„То је идеалан третман, нарочито када сте тужни или пролазите кроз тежак период", пише на сајту салона.

Наравно, свакоме може пасти на памет да се оваква врста активности граничи са еротизмом, и могуће је да партнери баш не би желели да их чешка друга жена или мушкарац а да они уживају у томе, али на сајту детаљно објашњавају о чему се ради, и како изгледа 45 минута чешкања кичме, руку, главе и шака. Чешкање може да траје и сат (укључује и прса, главу, као и 15 минута масаже тамо где клијент жели). У том случају цена је 55 евра.

По цени од 75 евра могуће је поклонити рођенданско чешкање. Салон нуди и кратка чешкања од 15 минута по цени од 20 евра или 35 евра за пола сата. Успех који су салони доживели у Риму ускоро ће радити и у Милану, а отварање је најављено за септембар.

недеља, 11. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару