Читај ми!

Галант: Ниједно место није предалеко после напада на Јемен; Пезешкијан: Такве акције неће остати без одговора

Криза на Блиском истоку се распламсава. Израелски борбени авиони погодили су више десетина циљева Хезболаха у Либану, при чему је убијен још један лидер Хезболаха. Истовремено, извели су више од 10 ваздушних удара на град и луку Ходејда у Јемену. Ирански председник Масуд Пезешкијан осудио је израелске нападе на регионалне савезнике Техерана, упозоравајући да такве акције неће остати без одговора. Пентагон повећао борбену готовост својих снага због потенцијалне претње од Ирана.

Галант: Ниједно место није предалеко после напада на Јемен; Пезешкијан: Такве акције неће остати без одговора Галант: Ниједно место није предалеко после напада на Јемен; Пезешкијан: Такве акције неће остати без одговора

Израелска војска (ИДФ) је саопштила да је завршен широк талас напада на командне просторије Хезболаха широм Либана.

Десетине борбених авиона учествовало је у нападима, погодивши око 120 локација Хезболаха у јужном Либану и дубоко у територији те земље, наводи ИДФ. Тврди да ови напади представљају "значајан ударац" команди Хезболаха.

Министарство здравља Либана, са друге стране, саопштило је да је у израелским нападима до сада погинуло 77 особа.

У међувремену, Израел је покренуо нападе на циљеве Хута у Јемену, након што су милитанти из њихових редова испалили ракете на Израел током протекла два дана.

На мети је био и лучки град Ходејда. Погинуле су четири особе, а 30 је повређено.

Након удара израелских ваздухопловних снага на Хуте у Јемену, удаљеном око 1.800 километара, начелник генералштаба Израелских одбрамбених снага, генерал-потпуковник Херци Халеви, упозорио је да Израел може да досегне и даље циљеве.

Са њим се сагласио израелски министар одбране Јоав Галант, који је поручио да ниједно место није предалеко после напада на Јемен.

Иранско министарство спољних послова, са друге стране, тврди да су израелски ловци циљали цивилну инфраструктуру, као што су енергетска постројења и резервоари за гориво.

Ирански председник Масуд Пезешкијан осудио је израелске нападе на регионалне савезнике Техерана, упозоравајући да такве акције неће остати без одговора.

Последњи израелски напади на положаје Хезболаха у Либану и Хута у Јемену уследили су после убиства вође те групе Саједа Хасана Насралаха, који је ликвидиран у израелском нападу на командни центар Хезболаха у јужном предграђу Бејрута.

Пентагон је повећао борбену готовост својих снага због потенцијалне претње од Ирана.

Сукоб Израела и Хамаса – 360. дан. Истовремено, Израелска војска наставља са акцијама у Појасу Газе. У последња 24 часа убијено је 28 Палестинаца, а од 7. октобра 41.595.

понедељак, 30. септембар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи