Читај ми!

Потпредседнички кандидати Венс и Волц у уторак у првој и јединој ТВ дебату уочи америчких председничких избора

Демократски потпредседнички кандидат, гувернер Минесоте Тим Волц, и његов републикански ривал, сенатор из Охаја Џеј Ди Венс, имаће у уторак своју прву и једину ТВ дебату уочи америчких председничких избора. 

Дебата између Тима Волца, који је потпредседнички кандидат Камале Харис, и Џеј Ди Венса који је на листи републиканца Доналда Трампа, почеће у 9 сати увече по локалном времену на ТВ мрежи Си-Би-Ес, и трајаће 90 минута, преноси АП.

Волц и Венс срешће се лично први пут, а обојица званичника се темељно припремају за дебату.

Како је навео извор упознат са припремама Тима Волца, министар саобраћаја Пит Бутигиг глуми Волцовог ривала у дебати Венса током тих припрема које се одржавају у једном хотелу у центру Минеаполиса.

Како наводи извор, Бутигиг је изабран за ову улогу пошто је оштар саговорник, а кампања верује да ће Венс бити изузетан противник.

Улога Венсовог ривала Волца, с друге стране, припала је републиканцу Тому Емеру, који такође потиче из Минесоте, наводи особа блиска припремама републиканског потпредседничког кандидата.

Како је саопштио Си-Би-Ес, кандидати ће постављати питања један другоме у реалном времену, а две стране су се договориле да ће микрофони остати укључени док говори противнички кандидат, што није био случај током две дебате председничких кандидата.

Сваки од кандидата имаће по два минута за завршну реч, а Венс је победио виртуелним бацањем новчића и добио право да говори последњи.

Током одржавања дебате публика неће бити присутна.

За сада није предвиђена додатна дебата председничких или потпредседничких кандидата, али то увек може да се промени, наводи АП. 

Модератори дебате, која ће бити одржана у Њујорку, биће водитељке емисија CBS Evening News Нора О’Донел и "Face the Nation" Маргарет Бренан.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи