Развојни центар АМД у Нишу

Једна од највећих технолошких компанија у свету АМД отворила је развојни центар у Србији, са одељењима у Београду и Нишу. У Нишу је центар смештен у Научно-технолошком парку.

Америчка компанија АМД у Нишу и Београду запослиће 90 висококвалификованих софтверских инжењера. Овај центар пре свега ће се бавити инженеријским дизајном. Биће специјализован за развој вештачке интелигенције и графичке и софтверске технологије.

“Наш план је да радимо са Универзитетима, да покушамо да на Универзитете донесемо програме који су важни за будућност. Мото АМД је “ми хоћемо да запослимо младе људе директно са Универзитета,али хоћемо током студија да им омогућимо да првог дана на послу допринесу и буду развојни инжењери са потпуном способношћу да раде и допринесу”, каже Андреј Здравковић, потпредседник АМД и главни софтверски директор.

Отварање развојних центара страних компанија, један је од нових кључних циљева НТП-а у Нишу.

“Изузетно смо срећни и задовољни што АМД као једно од 40 највреднијих компанија коју посебно карактерише велики раст јесте одбарала Ниш за место на коме планира свој дугорочни стратешки развој. Надамо се да ће та сарадња између АМД и НТП бити дугорочна”, наводи Милан Ранђеловић, директор НТП.

Отварање овог центра велика је ствар за Србију, али и за АМД.

“АМД тражи подручја где може да настави развој и приступи таленту који је јако добро образован и спреман да допринесе квалитету АМД производа”, истиче Андреј Здравковић, потпредседник АМД и главни софтверски директор.

АМД је једна од водећих компанија у свету у области процесора и графичких картица који се примењују у различитим областима ИТ индустрије од гејминга до вештачке интелигенције.

среда, 11. септембар 2024.
21° C

Коментари

Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи