Још један Србин ухапшен на КиМ због наводног ратног злочина

Због сумње да је наводно починио кривично дело "ратни злочин против цивилног становништва", у Општини Исток ухапшен 80-годишњи Томислав Пантић. Њему је одређен је полицијски притвор од 48 сати, а о даљој мери одлучиће судија за претходни поступак, саопштено је из дирекције полиције у Приштини.

Канцеларија за КиМ саопштила је да је у Општини Исток ухапшен Томислав Пантић оцењујући да хапшење осамдесетогодишњег Србина потврђује намеру премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да Косово и Метохију етнички очисти од Срба.

"Пантић који је у деветој деценији живота је ухапшен под сумњом да је одговоран за наводни ратни злочин, иако је у прошлости често неометано одлазио из централне Србије, где је протеклих година живео, да обилази своје имање у Метохији", наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Додају да је тзв. косовска полиција практично киднаповала Пантића и да је одведен у Приштину, иако је он у поодмаклим годинама, по много пута примењеном сценарију за којим како наводе у саопштењу, приштински органи обично посежу када неком Србину треба да се отме имовина.

"Подсећамо да је од 2021. арбитрарно, без основа, на КиМ ухапшена 71 особа српске националности, у склопу кампање застрашивања са циљем да се читаве породице приморају на исељавање из наше јужне покрајине или да се обесхрабре у жељи да се врате на своја имања", наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Оцењују да се под маском успостављања наводне владавине закона, на КиМ се врши бескрупулозно етничко чишћење, које је само у протеклих годину дана резултирало исељавањем најмање 15 одсто српског становништва.

"Нема дана а да Куртијева полиција не пребије или неосновано ухапси неког Србина, и то се одвија пред очима незаинтересоване међународне заједнице чија се реакција, када реакције уопште има, своди на блага саопштења осуде", наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ. Наглашавају да су српском народу на КиМ ускраћени елементарни услови за опстанак.

"Србија ће у предстојећем периоду одлучније него икад посегнути за свим политичким и дипломатским средствима како би злочин над српским народом био спречен", наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

четвртак, 12. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи