Вучевић: Срби у Хрватској и даље немају мира, чудне вредности се толеришу у једној земљи ЕУ

Председник Владе Србије Милош Вучевић изјавио је поводом нове провокације Срба у Хрватској, где су на згради православне цркве у Петрињи исписани графити са усташким симобилма, да су чудне вредности и правила које се толеришу у једној земљи ЕУ и најоштрије осудио тај инцидент.

"Срби у Хрватској и даље немају мира! Како другачије објаснити још једну провокацију у низу, овог пута на згради Цркве Светог Спиридона Чудотворца и управној згради Црквене православне општине Петриња, на којој су осванули графити са усташким симболима", навео је Вучевић у саопштењу.

Истиче да је порука Србије увек јасна - мир, стабилност и регионална сарадња, али да нећемо бити неми на константне провокације према Србима, које ништа добро никоме не доносе.

"Да ли су европске вредности да се Србима у Хрватској ускраћује право да користе ћирилично писмо, да се готово свакодневно велича усташтво, где се Срби хапсе и кажњавају само зато што певају патриотске песме које никога не вређају", запитао је Вучевић.

На згради православне цркве Светог Спиридона Чудотворца и управној згради црквене православне општине у Петрињи у среду су осванули графити с усташким симболима, а парох Саша Умићевић је изјавио да је то последица неспоразума око постављања хрватске заставе на кров управне зграде, која се обнавља након потреса.

Парох каже да је хтео да се скине застава с крова управне зграде, али му је захтев игнорисан.

"Нико није тражио допуштење за постављање заставе", каже парох и додаје да је хтео да разговара са градском управом и затражи да се застава скине, али је његов захтев игнорисан", рекао је парох, пренела је Хина.

четвртак, 12. септембар 2024.
30° C

Коментари

Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи