Читај ми!

Вучевић са синдикатима: Тежићемо изједначавању плата у просвети са републичким просеком

Председник Владе Србије Милош Вучевић наставио је разговоре са представницима синдиката просвете о унапређењу материјалног положаја запослених у овој области, уз истицање да ће повећање плата наставног особља у односу на остале запослене у јавном сектору бити веће 50 одсто.

Вучевић је на састанку истакао да је Влада Србије у фокус ставила побољшање материјалног положаја наставног особља, коме ће од 1. јануара плате бити повећане 12 одсто, док ће плате за ненаставно особље бити веће осам одсто, као и осталим запосленима у јавном сектору, саопштила је Влада.

Вучевић је истакао да ће повећање плата наставног особља у односу на остале запослене у јавном сектору бити веће 50 одсто, што ће допринети, како је навео, да почетна плата у просвети износи 94 одсто просечне зараде у Србији.

Нагласио је да ће Влада Србије у будућем периоду тежити изједначавању почетне плате у просвети са просечном зарадом у Републици Србији, што је један од захтева синдиката просвете.

Вучевић је указао и да је највећи број захтева синдиката просвете, а који су дефинисани Протоколом који је потписан прошле године, испуњен.

На састанку, коме су присуствовали и министарка просвете Славица Ђукић Дејановић и државни секретар у Министарству финансија Саша Стевановић, а договорено је да се наставе разговори о побољшању материјалног положаја запослених.

Такође, договорено је да Влада Републике Србије и синдикати просвете заједнички раде на доношењу стратешког документа о унапређењу стања у области просвете.

среда, 11. септембар 2024.
22° C

Коментари

Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Nije realno
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи