Читај ми!

Вулин: Вучић није одбио Путина, о одласку на самит БРИКС-а разговараће телефоном са руским председником

Потпредседник Владе Србије Александар Вулин каже да је председник Александар Вучић није одбио позив руског председника Владимира Путина да учествује на заседању БРИКС-а и да ће о томе њих двојица разговарати у унапред договореном телефонском разговору.

Вучић је у четвртак рекао да је пре десетак дана добио позив Владимира Путина да се придружи самиту БРИКС-а који се одржава од 22. до 24. октобра у Казању, али је навео да ће тада имати важне госте из иностранства.

"Имамо много важних посета, како то клинци кажу – гужва у шеснаестерцу. Хвала људима из БРИКС-а на позиву, као и председнику Путину. Имамо и Њујорк, и већ сада знам да ћу имати разговоре са најмање шест председника и седам или осам премијера на маргинама седнице Генералне скупштине УН", рекао је Вучић новинарима.

Вулин каже за РТС да Вучић није одбио позив Путина, мислећи "на гужву у шестнаестерцу“ и велики борј састанака током Генералне скупштине СБ, већ да је заправо учинио супротно.

"Да ли ће и отићи то ће одлучити у већ договореном телефонском разговору са Путином", додао је Вулин.

Како је истакао, Русија и Србија су стратешки партнери и то нико не може променити.

Додао је и да су Вучић и Путин изнад свега пријатељи, истакавши да Србија неће увести санкције Русији.

Упитан о Путиновим наводима да је забележен пад економске размене и да је време да се састане Међувладина комисија, Вулин је рекао да ће министар Ненад Поповић ускоро имати састанак са својим руским колегама.

Вулин је додао да то показује да Путин мисли о Србији, јер је извоз за Русију за њих статистичка грешка, а Србији много значи.

"Је ли мислите да ћемо преживети ову зиму без руског гаса. Мислим да ће о томе разговарати двојица председника", навео је Вулин.

Вулин је рекао да је руске партнере замолио да преговори о новом гасном аранжману почну одмах, да се не чека март 2025. године када уговор истиче, али да верује да ће одлуку на крају донети председници Русије и Србије, јер то није само економска, већ и политичка одлука.

петак, 06. септембар 2024.
26° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару