Дачић: Подржавамо пројекат "Јадарит", нисмо били против ни у доба Коштунице и Тадића

Председник СПС-а Ивица Дачић каже да његова странка од почетка подржава експлоатацију јадарита кроз пројекат који је настао у, како каже, доба када су премијер и председник Србије били Војислав Коштуница и Борис Тадић. Било би лицемерно да сада будемо против онога што смо још тада подржали, каже Дачић.

Председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић изјавио је да блокаде међународних и домаћих јавних саобраћајница, угрожавање безбедности људи и имовине, претње да ће ударити на привредна чворишта, као и свакодневне, како истиче, претње председнику Републике Србије Александру Вучићу, представљају тешка кривична дела, оно што се и свету у безбедносним структурама зове екотероризмом и екоекстремизмом.

"Блокаде међународних и домаћих јавних саобраћајница, угрожавање безбедности људи и имовине, претње да ће ударити на привредна чворишта, као и свакодневне претње председнику Републике Србије Александру Вучићу, представљају тешка кривична дела, оно што се и свету у безбедносним структурама зове екотероризмом и екоекстремизмом", каже Дачић.

Истиче да држава томе мора одлучно да се супротстави.

"СПС у потпуности подржава ставове председника Вучића о покушају да се изазове хаос у Србији, уз помоћ страних центара моћи", напомиње Дачић.

СПС подржава пројекат 'Јадарит'"

Говорећи о потенцијалној експлоатацији јадарита, председник СПС-а истиче да је његова странка од самог почетка подржала тај пројекат, још из времена када је, како каже, настао у доба власти премијера Војислава Коштунице и председника Бориса Тадића.

"Тако и данас подржавамо став да је јадарит велика развојна шанса за Србију, и да ће надлежна стручна тела проценити какав је ефекат и у области економије и у области заштите животне средине. Сигурни смо да ће председник Вучић донети најбољу могућу одлуку за Србију, и СПС ће га апсолутно подржати", наглашава председник СПС-а.

Дачић истиче и да испред СПС-а са гнушањем одбија све "приземне лажи које износе разни назови аналитичари, новинари и политичари, људи без морала, везано за Социјалистичку партију Србије и однос према Александру Вучићу и његовој породици".

"Било би лицемерно да данас будемо против онога што смо подржали од почетка са Коштуницом и Тадићем. Овде није реч о литијуму, већ о покушају да се сруши Вучић и Србија. Зато је СПС чврст фактор стабилности владајуће коалиције коју предводи Александар Вучић", закључује председник СПС-а Ивица Дачић.

субота, 17. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару