Вучић: Крајишници гурају земљу напред, око 70 одсто њих живи у Србији

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да крајишки Срби својим ентузијазмом гурају Србију напред. Вучић је у Спортском центру Ковилово истакао да је у Србији око 70 одсто Крајишника, а око 30 одсто је или у иностранству или се вратило у Крајину.

Александар Вучић је, обраћајући се на "Збору Крајишника", који је у Ковилову организовао општински одбор СНС Палилула, рекао да људи у Београду никада нису могли да схвате колико Срби преко Дрине воле Србију.

"Хоћу да вам кажем – бескрајно хвала што толико волите Србију. Ви сте они који заједно са свима другима, рекао бих са још више ентузијазма, амбиције и вере да покажете колико вредите, гурате нашу земљу напред. Зато вам велико хвала", поручио је Вучић Крајишницима.

Навео је да зна да они никада неће заборавити своја претходна огњишта, те да нико ни не жели да их забораве, јер су вековима били тамо, а неко други их је отерао. Поручио је да је Србија довољно велика и да за све има места.

Вучић је, обилазећи штандове, рекао да је у Србији око 70 одсто Крајишника, а око 30 одсто је или у иностранству или се вратило у Крајину. Заједница Републике Српске у Суботице

Председник Србије се посебно интересовао шта је урађено за српски народ који је остао у Крајини и питао шта је урађено у појединачним местима. Сарадницима је рекао да, ако је нешто потребно за обнову куће Милутина Миланковића, да би то требало да се реши.

Вучић је добио на поклон више флаша вина из манастира Тврдош, а Крајишници са Романије су му поручили да су изузетно захвални за све што је урадио за њих.

Удружење "Да се никада не заборави Крајина" затражило је од председника Вучића да се изједначи статус бораца Републике Српске Крајине са статусом свим осталих борцима јер, како су рекли, не желе да имају статус терориста. 

"Није једноставно, компликовано је, правно је компликовано. Сви су то обећавали, а нико ништа није урадио. Ја не смем да обећам", рекао им је Вучић.

У обиласку штандова са Вучићем је била и премијерка Ана Брнабић, министарка пољопривреде Јелена Танасковић, министар спорта Зоран Гајић, државни секретар у министарству спорта Марко Кешељ, комесарка за избеглице и миграције Наташа Станисављевић.

На "Збору Крајишника" представљају се крајишка удружења из читаве Србије, крајишки писци и сликари, а биће организована и спортско-рекреативна манифестација "Крајишки вишебој".

субота, 17. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару