Читај ми!

Радник теже повређен од струјног удара на железничкој станици у Панчеву

Радник фирме која обавља послове обезбеђења, теже је повређен јутрос од струјног удара из контактне мреже изнад пруге у железничкој станици "Панчево главна", саопштила је "Инфраструктура железнице Србије". Одмах је обавештена Хитна помоћ.

Несрећа се догодила у 7.55 сати на петом колосеку, док је радник обилазио теретни воз и вагоне који су се налазили у станици.

До несреће је дошло када је радник приликом обављања својих послова ушао у струјно коло контактне мреже изнад пруге и том приликом доживео струјни удар.

У саопштењу се подсећа да кроз контактну мрежу пролази струја високог напона од 25.000 волти, а струјно коло може да буде и по неколико метара од струјних водова.

"Из Инфраструктуре железнице Србије" објашњавају да у таквим случајевима није неопходно да се додирну водови, већ је довољно да се само уђе у струјно коло и доживи струјни удар, који се најчешће трагично завршава.

То предузеће још једном упозорава и апелује да се не прилази контактној мрежи и зони високог напона изнад пруге, као и да се поштују прописи и сви знакови упозорења у близини пруге, како људски животи не би били угрожени.

понедељак, 20. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара