Читај ми!

Отворен дистрибутивни центар трговинског ланца Делез у ВГП парку Београд у Добановцима

Континуирано подижући стандарде у области малопродаје компанија Делез Србија отворила је у Добановцима други по реду Дистрибутивни центар који ће унапредити процес снабдевања највећег трговинског ланца у земљи. Ново логистичко чвориште, површине 42.000 квадратних метара, ради у оквиру ВГП парка Београд и темељни је ресурс будућег ширења компаније. У овај стратешки објекат биће инвестирано више од 43 милиона евра са посебним акцентом на примену најмодернијих зелених технологија и очување животне средине.

Савремени логистички центар за боље снабдевање МАXИ супермаркета у оквиру ВГП парка Београд

Нови дистрибутивни центар спада у ред најмодернијих логистичких објеката у земљи који ће помоћи у даљем унапређењу и проширењу услуге коју Делез Србија пружа широким асортиманом, квалитетом производа и приступачном ценом.

Употреба овог ресурса, поред дистрибутивног центра у Старој Пазови и специјализованог складишта за онлајн куповину на Бежанијској коси, омогућиће још брже, комплетније и ефикасније снабдевање више од 530 Маџи, Мега Маџи и Схоп&Го продавница широм Србије.

"Отварање новог Дистрибутивног центра још један је доказ наше посвећености ширењу на домаћем тржишту и улагању у најсавременију логистику, као кључни сегмент ефикасног функционисања наше малопродајне мреже. То је важан корак у расту и развоју компаније. Овај центар, симболизује нашу посвећеност иновацијама, модернизацији и унапређењу услуге за купце широм Србије, у чему смо у компанији ВГП нашли поузданог партнера. Посебну захвалност за добар почетак рада дугујемо 270 колега који су свакодневно ту да овај логистички центар оправда улогу једног од најбољих на тржишту", рекла је генерална директорка компаније Делез Србија Горица Јововић.

Делезов Дистрибутивни центар у оквиру ВГП парка у Добановцима, модерно је логистичко чвориште које комбинује савремене логистичке технологије и одрживи развој. У њему се обрађује и дистрибуира више од 2.600 различитих производа за које је обезбеђен регални капацитет од преко 35.000 палетних места.

Саставни део новог дистрибутивног центра представља и најмодернији погон за дозревање банана који се простире на више од 5.000 квадратних метара, а захваљујући коме ће купци у нашој земљи уживати у најсвежијем асортиману овог јужног воћа.

ВГП Парк Београд има стратешку локацију у близини главног града и само 4 км удаљености од међународног аеродрома. Укупна површина постојећих и планираних објеката прелазиће 450.000 квадратних метара.

Географски положај и локација ВГП парка Београд омогућили су оптимално повезивање са кључним саобраћајницама у земљи што значајно доприноси ефикасности дистрибуције и скраћује време транспорта за око 250 камиона са робом колико их свакодневно излази из центра.

Савремени логистички центар биће опремљен између осталог и соларним панелима, а тренутно садржи пуњаче за електричне аутомобиле, најмодернију пунионицу батерија претоварне технике као и аутоматизовану перионицу камиона.

Чврста посвећеност компанија Делез и ВГП очувању животне средине и промоцији зелених технологија се потврђује добијеним БРЕЕАМ Еџцеллент сертификатом, који гарантује поштовање високих стандарда одрживости зграда. То подразумева максималну енергетску ефикасност, квалитет унутрашњег простора, одговорно управљање водама и отпадом.

"Отворање Дистрибутивног центра трговинског ланца Делез унутар ВГП Парка Београд, који ће постати највећи пословни парк у региону, представља кључну прекретницу у нашим активностима у Србији. Овај пројекат је израз наше посвећености пружању врхунске инфраструктуре и напредних техничких решења која подржавају раст и модернизацију водећих компанија, као и развој региона у којем су присутне. Нови дистрибутивни центар не само да ће унапредити ланца снабдевања Делез Србије, већ и одражава нашу заједничку посвећеност одрживости и иновацијама", изјавио је генерални директор ВГП-а, Јан Ван Геет

ВГП је паневропски власник, управљач и девелопер висококвалитетних логистичких и полуиндустријских некретнина, као и пружалац решења за обновљиве изворе енергије.

ВГП се одликује потпуно интегрисаним пословним моделом, обухватајући опсежно знање и дугогодишње искуство дуж целокупног ланца вредности.

Основан 1998. године као породични белгијски девелопер некретнина у Чешкој Републици, ВГП данас послује са око 368 запослених у 17 европских земаља, директно и кроз неколико јоинт вентуре сарадњи.

У децембру 2023. године, бруто вредност имовине ВГП-а, укључујући 100% јоинт вентуре пројекте, износила је 7,19 милијарди евра, док је нето вредност имовине (ЕПРА НТА) била 2,3 милијарде евра. ВГП је уврштен на Euronext Brisel (ISIN: BE0003878957).

понедељак, 19. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару