Читај ми!

Професор Дарко Надић изабран за в.д. декана ФПН-a

Савет Факултета политичких наука изабрао је професора Дарка Надића за вршиоца дужности декана тог факултета.

Наставно-научно веће ФПН-а је у четвртак, 26. септембра једногласно предложило Дарка Надића за в. д. декана и данас је добио једногласну подршку чланова Савета Факултета да обавља ту функцију.

Надић је за Танјуг рекао да избор за в.д. декана представља израз великог поверења да може да води Факултет до избора новог декана.

"Из личног искуства знам да је лако добити аплауз студената после предавања, али је тешко добити аплауз целог наставног колектива. То је на неки начин и исказивање јединства колектива да постоји међусобно поверење и посебно снага да Факултет преброди можда највећу кризу у својој вишедеценијској историји", рекао је Надић.

Према његовим речима, то је и лични изазов, иако је, како каже, "функција вршиоца дужности декана више техничко-административна него суштинска".

Истакао је још увек рано за било какве ставове по питању да ли ће он бити кандидат за новог декана.

"Чека нас, као колектив, и као појединце, још много изазова до нових избора за декана. Сада, фокус нам мора бити на ономе због чега Факултет и постоји - рад са студентима, наставни процес на сва три нивоа студија, а тек улазимо у период када уписујемо студенте на мастер и докторске студије", објаснио је Надић.

О кризи и поделама на ФПН-у

Упитан хоће ли ФПН успети да изађе из "кризе" и подела које су настале након што је професор Славиша Орловић предложен за декана, Надић је оценио да је ово можда најтежа ситуација у којој се ФПН до сада нашао.

"Факултет има своју мисију и визију да образује студенте који ће бити слободни грађани и који ће на основу знања стечених на Факултету бити у могућности да наше друштво, а зашто не и цивилизацију, учине човечнијом. Тако да ће мисија и визија ФПН-а у сваком случају победити кризу и поделе", казао је Надић.

Декан Факултета политичких наука Универзитета у Београду професор Славиша Орловић објавио је да је "вратио мандат" декана и потписао оставку дату 8. јуна.

Иако је раније у појединим медијима најављивано да ће Влада Србије или надлежно министарство одлучивати о избору, Надић истиче да Универзитет и Факултет имају своју аутономију, која је, како каже, "и остварена".

понедељак, 30. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи