Читај ми!

Директор БАС-а: Све спремно за путнике на новој станици на Новом Београду, карте ће моћи да се купују и онлајн

Нова аутобуска станица ће у петак бити свечано отворена, али стара ће бити у функцији све до суботе у поноћ. Први аутобус са нове поћи ће ка Новом Саду у недељу ујутру. Генерални директор БАС-а Бобан Ковачевић рекао је за РТС да је све спремно за премештање станице и најавио да ће карте моћи да се купују од сада и онлајн, као и да ће жетони бити укинути.

Бобан Ковачевић рекао је у Београдској хроници да је све спремно за путнике на новој станици на Новом Београду и да је премештање БАС-ове станице у једном дану, логистички веома захтевно.

Сутра је свечано отварање, а први аутобус са нове станице полази у недељу ка Новом Саду.

"Да не буде било заблуде, станица не може да чека отварање мора да се угаси у једној тачки и покрене у другој. Сви који путују 29. септембра долазе на нову локацију на Новом Београду", рекао је Ковачевић.

Према његовим речима, сви званичници који су учествовали у овом пројекту сутра долазе да обиђу оно што је урађено и да се на тај начин најави финални прелазак на нову локацију.

"За БАС се везује реч поузданост, али се не везује реч модерно. Нема више жетона укидамо их – и технолошли и визуелно, улазимо у ново време. Једва чекамо да добијемо примедбе и да будемо бољи", каже Ковачевић.

Место и за туристичке аутобусе

Нова аутобуска станица има 65 перона, као и посебна места за туристички, међуградски и приградски превоз.

"Туристички аутобуси ће долазити ту, а под тим подразумевамо не само одлазак на море, већ и екскурзије. Полазиће одатле аутобуси за ђачке екскурзије. Дешавало се да смо били заглављени у саобраћају јер ђаци неке школе крећу на екскурзију", навео је директор БАС-а

Додао је да су направљени комфорни перони за туристичке аутобусе, и да ће се у будућности несметано одвијати живот у граду.

"Осим класичних инфо-пултова, многи неће знати на коју страну ће да крену, па смо ми предвидели људе који ће их усмеравати. Треба створити нове навике", каже Ковачевић.

Онлајн карте

Као новину, Ковачевић је најавио и могућност куповине онлајн карте. 

"Шалтери ће радити 24 сата, 365 дана, у том смислу нема радног времена, али уводимо велику новину. Продаваћемо карте онлајн, биће могућа куповина карте онлајн", истакао је директор БАС-а.

Нада се да ће заживети нова станица, те да ће БАС ући технолошки у данашње време како би епитет предводничког места, носио с правом.

На питање да ли има довољно линија градског превоза које ће повезати нову станицу, Ковачевић одговара да је ово београдска аутобуска станица, те да се деле флајери са основним информацијама.

"У доброј мери смо обавестили људе, наставићемо с тиме. Важно је да ће Институт Саобраћајног факултета направити анкету у којој ће грађани да дају сугестије, која линија треба да се појача или која недостаје", оценио је Ковачевић.

Истакао је да стајалиште "Југ" још неће кренути с радом. "Она треба да допринесе бољем саобраћају. Сви они који иду ка Нишу требало би да се зауставе 200 метара испод петље Аутокоманда", рекао је директор БАС-а.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи