Читај ми!

Први аутобус са нове аутобуске станице на Новом Београду у недељу, како до шалтера и перона

Још три дана остала су до отварања нове аутобуске станице на Новом Београду. Пре него што први аутобуси и путници стигну, екипа РТС-а прошетала је простором са 65 перона. Ево водича за лакше сналажење.

У новој згради аутобуске станице све је пребрисано и очишћено, како би било спремно за отварање и прве путнике у недељу. До нове главне аутобуске станице и шалтера за продају карата стиже се из Улице антифашистичке борбе, а по уласку, није се тешко снаћи.

У станичној згради налазиће се шалтер за продају карата, место где ћете моћи да попијете сок или кафу, биће и локала за изнајмљивање, а сви они који буду чекали превоз моћи ће да седну и да се одморе.

Грађани ће моћи да купе и нешто за јело, а биће им на располагању банкомат, мењачница, пошта, трафика и амбуланта. Када купе карту, за минут стижу до улаза на пероне, којих има 65 укупно, 53 полазна, а долазни су са друге стране.

"Аутобуси који улазе из Улице Марка Христића, путнике ће остављати на том перону, са моје леве стране су полазни перони за међуградски и приградски саобраћај, међународне и туристичке поласке. Људи који допутују у Београд они аутобусима улазе из Улице Марка Христића и аутобусе напуштају с те стране, излаз је према Улици Јурија Гагарина, одакле и напуштају станицу“, каже Жељко Павићевић из БАС-а.

У средишњем делу станице је паркинг за аутобусе који чекају полазак. На паркинг за грађане, са 186 места и још 25 за такси возила, улази се из Улице Марка Христића. Станица има видео-надзор и најмодернију компјутерску опрему.

„Новина целог система у односу на стару аутобуску станицу јесте да је сама станична зграда покривена бесплатним вај-фај системом, сви перони и долазни и полазни. Имамо преко 150 камера који ће да покривају све, паркинге, зграду, сви перони, све ће бити покривено из једног центра“, каже Дејан Спасић, координатор радова БАС-а.

До нове аутобуске станице возе трамваји 7, 9, 11 и 13. Путници могу и возом јер је поред железничка станица. У близини су и стајалишта 10 аутобуских линија, које иду у разне делове града.

У недељу се отвара нова аутобуска станица, а први полазак је у 3.50, за Нови Сад.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи