Читај ми!

Заштитник грађана испитује поступање школе у Жаркову - од пет одељења седмака формирано шест

Заштитник грађана је покренуо испитни поступак оцене законитости и правилности рада Министарства просвете, након притужбе родитеља да је од пет формирано шест одељења ученика седмог разреда у ОШ "Љуба Ненадовић".

Заштитник грађана је на основу притужби родитеља ученика ОШ "Љуба Ненадовић“ у Београду, због начина на који је та школа донела одлуку да се на почетку нове школске године расформирају одељења ученика која полазе у седми разред и од досадашњих пет, формирају нових шест одељења, покренуо испитни поступак оцене законитости и правилности рада Министарства просвете, наводи се на сајту Заштитника грађана.

Заштитник грађана затражио је од ресорног министарства да у року од петнаест дана достави изјашњење о свим чињеницама и околностима конкретног случаја.

Између осталог, Заштитник грађана тражи и информације о томе да ли је школа на одговарајући начин пружила родитељима информације о критеријумима за формирање нових одељења седмог разреда, као и на који начин је приликом њиховог формирања обезбеђена заштита права ученика са сметњама у развоју.

 
 

среда, 11. септембар 2024.
21° C

Коментари

Nije realno
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков