Читај ми!

Важан дан за Народни фронт: Рођена прва беба од дониране јајне ћелије и добијена нова порођајна сала

Прва беба од дониране јајне ћелије увезене из Шпаније, рођена је у Народном фронту. У тој установи на свет годишње дође око седам хиљада беба. Клиника има и нову порођајну салу.

У Народном фронту годишње се уради више од две хиљаде царских резова, шест сваког дана. У клинику долазе најкомпликованије трудноће из целе земље, али и региона, а трећина жена породи се царским резом.

Захваљујући новој сали, кажу лекари, више неће због хитних случајева одлагати заказане интервенције.

“Имамо једну салу која је повезана са породилиштем, а ова друга је за хитне царске резове који долазе са два спрата, са три остале патологије, све је много сигурније и за маме и за бебе и за нас”, истиче начелница Одељења породилишта ГАК “Народни фронт“ проф. др Светлана Јанковић.

Нова сала и медицинска опрема донација су Фондације Принцезе Катарине Карађорђевић и Фондације Ставрос Ниархос.

“Данас смо заједно направили разлику у животима других. пре свега у животу малих анђела који тек долазе на овај свет. Желим да широм Србије чујемо плач још много здравих и снажних беба”, поручила је принцеза Катарина Карађорђевић.

Рула Аргеро Сиклас из Фондације Ставрос Ниархос истиче ад им је здравље жена на првом месту.

“На основу искуства од двадесет година наше Фондације, можемо рећи да смо донели радост у породице и скратили зебњу оних који се годинама боре за потомство. Нама је здравље жена на првом месту”, рекао је Рула Аргеро Сиклас.

Јутрос је у породилишту свет угледала и прва беба од дониране јајне ћелије из Шпаније, а дан раније рођене су 34 бебе - 18 девојчица и 16 дечака.

уторак, 28. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије